Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Ugentlige feedback-møder skaber trivsel og udvikling

”Journalister er vant til altid at se frem mod den næste historie”, siger Julie Grothen, journalist på Sjællandske Mediers sjællandsredaktion. Derfor har de på redaktionen taget konsekvensen og indført faste ugentlige feedback-møder, hvor den forgangne uges artikler evalueres i konstruktive vendinger.

Jens Wollesen Julie Grothen, journalist på Sjællandske Medier

Hvad er rammen for redaktionens feedback-møder?

- Vi har lagt møderne en fast dag og inden for et fast tidsrum hver uge, så det er noget, vi kan regne med og forberede os til. Møderne er ikke styret af vores redaktionsleder, men er derimod et fælles ansvar, hvor vi skiftes til at tage et tema op og tage teten på at evaluere den forgangne uges artikelproduktion.

Hvordan forløber et typisk feedback-møde?

- Der er nogle faste, formelle ting, vi er omkring ved hvert møde. Det er antallet af artikler, sammensætningen af kilder og kønsfordelingen på både kilde- og ekspertniveau. Derudover har vi på skift ansvaret for at sætte fokus på tematiske og faglige ting, som kan være med til at gøre os klogere på det, vi laver. Det kan være valget af rubrikker og forsidehistorier, artiklernes opbygning, brugen af kilder etc.

Hvilke spilleregler skal overholdes?

- Journalister er gode til at være fejlfindere, så det behøver vi ikke at øve os i. Det er meget sværere at være konstruktiv. Vi giver derfor kun konstruktiv feedback og tror på, at vi lærer mest af at fremhæve de positive ting. Det betyder ikke, at vi går uden om de ting, der kunne have været bedre. Men vi lægger vægten på de ting, der kan forbedres ud fra sætninger som: ”I den her artikel tror jeg, at man med fordel kunne have vendt rundt på rækkefølgen, fordi ...” Eller: ”Man kunne have gjort den her rubrik mere aktiv ved, at …” På den måde forholder vi os kritisk til hinandens – og vores egne – artikler i en kontekst, hvor vi kan lære noget.

Evalueringskulturen blandt journalister er generelt ret dårlig, tror jeg. Journalister er vant til altid at se frem mod den næste historie.

Julie Grothen, journalist Sjællandske Medier

Hvad får I ud af de her ugentlige feedback-møder?

- Evalueringskulturen blandt journalister er generelt ret dårlig, tror jeg. Journalister er vant til altid at se frem mod den næste historie. Det, at vi har taget os tiden og skabt en fast ramme for feedback, gør, at jeg har fået en fornyet opmærksomhed på det, jeg selv skriver - og på det produkt, vi laver i fællesskab.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.