Gå til hovedindhold
Bliv medlem

TV-avisen vært til unge studerende: ”Du skal turde at finde din egen vej”

De journaliststuderende bliver yngre og yngre, men er vi bedre tjent med flere sabbatår inden studiet? Det har vi spurgt vært på TV-avisen Anne-Dorte Rosgaard om. Hun var 33, da hun startede i praktik og 36 år, da hun blev færdig som journalist.

Anne Dorte

DR

Som 41-årig blev Anne-Dorte Rosgaard vært på TV-avisen. Kun fem år tidligere, stod hun med sit eksamensbevis fra SDU i hånden.

Hun havde brugt sine tyvere på at arbejde med projektledelse og havde en uddannelse i afsætningsøkonomi. Hun kunne godt mærke, at hun havde noget andet med sig, da hun først startede sin praktiktid. Hun var vant til at arbejde med mennesker med forskellige fagligheder og baggrunde, og hun kunne finde en ny løsning, når chefen sagde nej.

”Jeg sidder jo ikke på mit nuværende job og laver en afsætningsøkonomisk analyse. Men jeg analyserer ubevidst den situation, jeg er i.”

Dem uden erfaring

Men hvad så med alle de studerende, hvor Jorden har gået færre gange rundt om solen? Er de så bagud, blot fordi de er yngre?

”Som praktikant tænkte jeg ikke, at jeg kunne andre ting, eller var mere dygtig end dem, der var ti år yngre end mig.”

Til gengæld var praktikperioden ligeværdig blandt alle de forskellige aldre. Det handlede bare om at komme ud og lave noget journalistik.

”Jeg tror virkelig, det gælder om at være sig selv.  Og det handler ikke kun om dygtighed. Det handler om den måde, man går ind til sin praktikstilling på, lysten til at lære og at udvikle sig.”

Det handler ikke om alder

Hvis man spørger Anne-Dorte om hendes sene entré til journalistikken har gjort, at hun hurtigere er blevet vært på TV-avisen, svarer hun grinende.

”Spørg min chef”.

Efter lidt betænkningstid uddyber hun, hvad hun egentlig synes om de to tals værdi. 

”Det handler om at turde at være dig selv og gå din egen vej.  Og den vej er jo selvfølgelig forskellig, alt efter om du er 33 eller 21. Og at turde at stoppe op og vælge noget andet, hvis du indser, at du ikke er hvor, du drømte om.”

Kommentarer