Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tre nominerede til Cavlingprisen 2018

Cavlingkomiteen har ringet til folkene bag tre journalistiske projekter og bedt dem møde op til Cavlinguddeling 4. januar 2019 i Nationalmuseet.

Cavling

Jonas Pryner Andersen

Nomineret til DJ's Cavlingpris er:

(I vilkårlig rækkefølge)

Første nominerede er:

Sandra Brovall, Frauke Giebner, Politiken samt Amalie Kønigsfeldt, Cecilie Frydenlund og Peter Vesterlund, TV2/Impact TV for på gribende og nænsom vis at dokumentere systematiske seksuelle overgreb mod filmbørn i nogle af 70’ernes største danske ungdomsfilm.

Anden nominerede er:

Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund, Berlingske for en overvældende serie afsløringer af Danske Banks ufattelige milliard-hvidvask, der har kostet bankens ledelse jobbet og nu efterforskes internationalt.

Tredje og sidste nominerede er:

Jesper Tynell, P1 Orientering, DR for stædigt og tålmodigt at have optrevlet, hvordan potentielt afgørende materiale ikke indgik i arbejdet for adskillige kommissioner, blandt andet med den direkte følge, at Tibet-kommissionen måtte genåbnes.

Følg i øvrigt Cavlingprisens twitterkonto @cavlingprisen


Du kan se alle forslag til Cavlingprisen 2018, som Cavlingkomiteen skulle vælge imellem.

Michael Daugaard

SE ALLE CAVLINGVINDERE

Cavlingprisen har været uddelt siden 1944.

 

CAVLINGPRISEN

Cavlingprisen er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

Den uddeles hvert år i starten af januar til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933).

Jonas Pryner Andersen

CAVLINGKOMITEEN 

Medlemmer af Cavlingkomiteen udpeges af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse.