Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Tre nominerede projekter til Cavlingprisen 2020

I alt 48 journalistiske projekter var foreslået til Cavlingprisen 2020. Tre projekter lavet af i alt syv journalister slap igennem nåleøjet.

Læs alt om Cavlingprisen - se blandt andet alle tidligere vindere

De tre nominerede projekter er:

Plejehjemmene bag facaden

Kim Maintz, Sara Munck Aabenhus og Michael Bech nomineres for dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden”, vist på TV2. Dokumentaren viser hvordan ældre demente medborgere bliver udsat for nedværdigende behandling, når døren er lukket, men også hvor lidt der skal til for at behandle dem med respekt og værdighed.

Scandinavian Star

Lars Halskov, Mikala Krogh og Nikolaj Scherfig er nomineret til Cavling-prisen for dokumentaren om “Scandinavian Star”. Over seks afsnit endevender de sagen, interviewer de overlevende ofre og gør det klart, hvorfor det fortsat er vigtigt at spørge, hvordan kunne det kunne gå til, at 159 mennesker skulle omkomme under skibsbranden for 30 år siden.

Forbandet Ungdom

Anders Legarth Schmidt fra Politiken nomineres for sine fortællinger fra børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit i Glostrup. I otte kapitler fortæller han i ord og billeder om hverdagen for både de indlagte og de ansatte.

Kommentarer