Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tine Johansen valgt som formand for DJ

De 258 delegerede, der er mødt op til det ekstraordinære delegeretmøde, har valgt Tine Johansen som formand og Jakob Ponsgård som næstformand for DJ. Se hele den valgte hovedbestyrelse - og læs den fulde beretning.

Tine Johansen genvalgt

Jacob Nielsen Tine Johansen blev valgt som formand for DJ uden modkandidat.

På det ekstraordinære delegeretmøde blev hovedbestyrelsens beretning godkendt, efter en diskussionsrunde blandt de delegerede og fremmødte medlemmer, og Tine Johansen blev valgt til at fortsætte sit politiske arbejde for DJ.

Tine Johansen sagde blandt andet i sin takketale for valget:

"Der er så meget energi og engagement i det her rum, og jeg vil gerne slås, men jeg vil slås sammen med jer og for jer - ikke mod jer. Vi skal samle os om at skabe de bedst mulige vilkår, og vi skal have alle med ombord. Tak for tilliden."

Jakob Ponsgård valgt som næstformand

Jakob Ponsgård – den nuværende næstformand – er også blevet valgt til at fortsætte på posten og takkede for tilliden med følgende ord:

”Det betyder uendeligt meget for mig, at få jeres tillid på den her måde. Det tager jeg med mig, jeg tager det alvorligt og vil gøre alt, hvad jeg kan, for ikke at skuffe jer.”

De øvrige valgte medlemmer af DJ’s hovedbestyrelse er: Anders Stoffer, Allan Boye Thulstrup, Elisabeth Hamerik Schwarz, Freja Wedenborg, Frederik M. Juel, Henrik Friis Vilmar, Johnny Frederiksen, Karen Hedegaard, Palle Jensen, Sebastian Risbøl Jacobsen, Sus Falch, Thilde Høybye og Maj Munk.

På suppleant-posterne er valgt i prioriteret rækkefølge: Per Schultz-Knudsen, Mie Hovmark Christensen, Lotte Ann Dahlmann, Brian Mogensen og Ole Bülow.

På et hovedbestyrelsesmøde umiddelbart efter det ekstraordinære delegeretmøde, valgte den nye hovedbestyrelse et forretningsudvalg for perioden indtil delegeretmødet 2021. Forretningsudvalget består af Tine Johansen, Jakob Ponsgård, Thilde Høybye, Anders Stoffer og Freja Wedenborg.

Baggrund for det ekstraordinære delegeretmøde

Dansk Journalistforbund modtog den 23. september 2019 mere end 300 underskrifter fra medlemmer, som ønskede et ekstraordinært delegeretmøde på baggrund af sommerens fratrædelser i forbundet.

Tine Johansen forklarede indstillingen således:

”Vi respekterer selvfølgelig det demokratiske system i DJ og indkalder til et kort og effektivt delegeretmøde med den primære dagsorden at redegøre så meget, som vi kan."

Det ekstraordinære delegeretmøde bliver afholdt i dag søndag den 24. november i DGI-Byen i København. 258 delegerede er mødt op til en dagsorden, der hovedsageligt handler om at redegøre for de fratrædelser, der har været på ledende poster i DJ, med hensyntagen til de impliceredes ret til fortrolighed, og få valgt eller genvalgt formandskab og hovedbestyrelse.

Læs hovedbestyrelsens beretning

Læs live-dækningen af DJ’s ekstraordinære delegeretmøde på Journalisten.dk

Nyheden er blevet opdateret løbende.

Hovedbestyrelsen i DJ, 2019-2021

Jacob Nielsen

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Troels Schmidt

man, 11/25/2019 - 14:51

Glimrende! Tillykke til Tine og Jakob med valget. Og det bliver så forhåbentlig også begyndelsen på en ny æra i forbundets historie - og gerne en, hvor der i meget højere grad satses på medlemsdebat i Journalisten og faglige forhold.

Birgitte Vange

man, 11/25/2019 - 17:11

Til lykke og god arbejdslyst til en ny og flot kønsbalanceret hovedbestyrelse i Dansk Journalistforbund. Glæder mig også over, at Freelancegruppen atter er blevet repræsenteret.