Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tine Johansen: Ny praktikantaftale skaber mere læring og mindre stress

”Vi gik til forhandlinger for at løse problemer med præstationspres og for få læringsdage i praktiktiden - begge dele er der blevet taget højde for i den nye aftale”, udtaler næstformand i DJ Tine Johansen.

Flemming Leitorp

Flemming Leitorp

I forbindelse med den nye praktikantaftale, der bliver præsenteret for hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund mandag den 19. marts 2018, udtaler Tine Johansen tilfredshed med en aftale, der har været dialog omkring både før og under forhandlingerne.

DJ gik til forhandlinger for at løse to hovedproblemer: Et stort præstationspres og et højt stressniveau blandt praktikanterne (dokumenteret af undersøgelse). Og en læringsdel, der ikke var obligatorisk og systematisk alle steder.

”DJ har landet en aftale, hvor der bliver skabt mere kvalitet og trivsel i praktikperioden med øremærkede læringsdage, hvor man er ude af produktionen, og krav om læringsplaner, som den enkelte skal have udarbejdet og gennemgået hver tredje måned”, siger Tine Johansen.

Derudover har DJ fået opfyldt sine krav om: Obligatorisk vejledningsuddannelse, barselsbestemmelse, udvidet dækningsområde, så aftalen også gælder kommunikationsstuderende fra 6. semester på DMJX – og en aftale med TV 2 og Regionerne om at stoppe deres praktikforlængelser.

”Ingen af de her punkter var en selvfølge. Der var eksempelvis slet ingen barselsbestemmelse for praktikanter på DMA-området eller garanteret løn for kommunikationsstuderende”, siger Tine Johansen.

Læring for løn

Næstformandens overskrift for forhandlingerne har hele tiden heddet ”Læring for løn”. En dagsorden hun mener, DJ har levet op til med den nye aftale.

”Vi er gået til forhandlingerne med åbne øjne og vidste, at hvis vi skulle få vores krav om mere læring og mindre stress opfyldt, ville det også koste noget. Og det har vi meldt klart ud fra begyndelsen af forhandlingerne.”

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.