Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tine Johansen hilser udmeldinger om ændring af offentlighedsloven velkommen

DJ-formand Tine Johansen er glad for Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensens udmeldinger om at ændre offentlighedsloven. "Vi håber, politikerne vil lytte til DJ's forslag om reelle forbedringer af loven," siger hun.

Tine Johansen

Jacob Nielsen

I sidste uge gjorde Jakob Ellemann-Jensen og Venstre antrit til at bryde den ellers stærke ikke-angrebspagt med socialdemokraterne om at frede offentlighedsloven. I et interview med Berlingske åbnede han for at kigge på en lempelse af den offentlighedslov, som både DJ, medierne og stort set alle andre partier på Christiansborg vil have ændret. Og efter Venstres melding har også socialdemokraterne meldt sig klar til at se på offentlighedsloven.

Den udvikling glæder naturligvis DJ-formand Tine Johansen, som på vegne af medlemmerne har kæmpet i flere år for at få den omstridte lov ændret drastisk.

"Jeg er da rigtig glad for, at politikerne nu ønsker større åbenhed. Vi håber, at politikerne vil lytte til DJ’s forslag om reelle forbedringer af offentlighedsloven, når de forhåbentligt snart går i gang forhandlingerne. DJ har en ekspertgruppe bestående af medlemmer, der har stor erfaring med at søge aktindsigt, og som løber panden mod ’den sorte sprit-tusch’. De bidrager med eksempler på afslag og sparrer med DJ’ ledelse om konkrete forslag til forbedringer af loven - de forslag vil vi meget gerne give videre," siger hun.

For DJ er det afgørende vigtigt at få ændret offentlighedsloven. Både fordi mere åbenhed giver DJs medlemmer bedre mulighed for at udføre deres opgave med at kontrollere magten, men også fordi åbenhed og oplysning er forudsætninger for et velfungerende folkestyre.

"Mediernes og befolkningens adgang til at få indsigt i beslutningsgrundlaget og de faglige vurderinger er essentiel for demokratiet. Jakob Ellemann-Jensen bruger Corona-situationen som argument for at skabe større åbenhed om politiske beslutninger. Vi er enige i, at et år med corona har sat spot på behovet for større åbenhed, men problemet var der før corona - og vil også være der efter corona, hvis ikke loven ændres," siger Tine Johansen og slår samtidig fast at:

"Åbenheds-dagsordenen har ingen partifarve. DJ er i dialog med alle partier og interessenter, der ønsker større åbenhed."

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.