Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tilbudt en kontrakt inden for fiktion og dokumentar? Kontakt DJ

For at beskytte og hjælpe medlemmer, der arbejder inden for produktionen af fiktion og dokumentar, forvalter DJ eksklusivt de ophavsrettigheder, som medlemmerne bliver presset til at overdrage. Tag derfor kontakt til DJ – og få hjælp til forhandlingen af din kontrakt.

film/TV

Jakob Carlsen

DJ har siden 1. januar 2019 haft et eksklusivt mandat til at forvalte rettigheder inden for produktionen af fiktion og dokumentar til udvalgte streamingtjenester som for eksempel Netflix og Viaplay.

DJ har sammen med en række andre organisationer et eksklusivt mandat, fordi det var DJ’s oplevelse, at det enkelte medlem på disse områder havde brug for at blive beskyttet imod at blive presset af et produktionsselskab til at overdrage alle sine udnyttelsesrettigheder – en såkaldt buy-out-model.

Det eksklusive mandat betyder i praksis, at det enkelte medlem skal overlade forhandlingen af rettigheder til DJ, når der er tale om en omfattet produktion.

Det er vigtigt, at DJ bliver inddraget i forhandlingen af alle kontrakter, omkring disse produktioner fra starten. Du kan sende udkastet til kontrakt ind på DJFR@journalistforbundet.dk, som du plejer, så snart du modtager det. Er du i tvivl, så send din kontrakt ind for en sikkerheds skyld.

Få svar på spørgsmål vedrørende aktiveringen af de eksklusive mandater i nærværende FAQ - eller kontakt DJ på telefon 3342 8000 for nærmere information. Vi hører meget gerne fra dig.

Kommentarer

Rasmus Degnbol

FÅ TJEKKET DIN KONTRAKT

Få DJ til at tjekke din kontrakt igennem, når du får nyt job eller ny stilling.

RÅDGIVNING