Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tidligere praktikanter: Vær opmærksom på for højt feriebeløb på Borger.dk

OPDATERET MARTS 2021. Mange studerende, der har været i praktik i perioden mellem den 1. september 2019 og 31. august 2020 vil får oplyst et for højt feriepengebeløb, hvis I går ind på Borger.dk. I vil derfor blive bedt om en tilbagebetaling, hvis I ønsker pengene udbetalt. Læs begrundelsen her.

Studerende og feriepenge

Jenz Koudahl

Nogle studerende på sidste år oplever at kunne se et beløb på indefrosne feriemidler, fordi SKAT på Borger.dk beregner de indefrosne feriemidler på baggrund af jeres indkomst i indefrysningsperioden, som det står forklaret på ATP’s hjemmeside.

Men beløbet er IKKE korrekt. Det skyldes, at når du er ansat i henhold til praktikantaftalen, så får du ikke feriepenge med ud, når praktiktiden ophører. Det er en del af aftalen, at den dag du starter i praktik, får du tildelt et antal ferieuger, der svarer til din praktiktid. Er du i praktik i et år, får du fem ugers ferie – og er du i praktik i seks måneder, får du 2,5 uges ferie.

Det særlige ved den ferie er, at den kan du gå i gang med at afholde med det samme, og den er derfor endnu bedre end samtidighedsferie, hvor du optjener 2,08 dage pr. måned, og så kan holde de dage måneden efter.

Indbetalingen har højst sandsynligt ikke fundet sted endnu

Dit praktiksted har højst sandsynligt slet ikke indbetalt nogen penge endnu, så SKAT/Borger.dk kigger blot tilbage på ferieberettiget indkomst i indefrysningsperioden, og ved ikke, at du er ansat på en aftale, der netop ikke giver dig feriepenge med ud. Det vil først blive ”afsløret” i starten af 2021 hvor Lønmodtagernes feriemidler vil oplyse om hvilket beløb jeres arbejdsgivere har indbetalt. Det kan du læse om her.

Journalistpraktikanter på Statens Praktikantaftale er undtaget den aftale og kan få feriepenge for perioden udbetalt nu, hvis de ønsker det.

Lad være med at hæve beløbet

Et godt råd fra DJ er derfor: Hvis du ved, at du har været ansat som praktikant på praktikantaftalen i indefrysningsperioden, skal du undlade at hæve det beløb, der tilsyneladende står på kontoen for indefrosne feriemidler, fordi det om nogle måneder vil afsløres, at der slet ikke bliver indbetalt nogen penge fra jeres daværende praktiksteder.

Så hvis du hæver beløbet, vil du blive bedt om en tilbagebetaling.

Hvis du har haft anden beskæftigelse ved siden af, som ikke har noget med praktikantaftalen at gøre, kan der naturligvis godt være et beløb til udbetaling fra de indefrosne feriemidler, men beløbet kan på nuværende tidspunkt godt være for højt, fordi det er den samlede ferieberettigede løn, som skat/Borger.dk beregner ud fra.

Har du spørgsmål – kontakt endelig DJ.

Opdateret den 25. marts 2021

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Mads Ingemann

fre, 10/02/2020 - 08:59

Det beløb, man så skal betale tilbage, er vel beløbet EFTER, at skatten er betalt? Altså det som er indsat på ens konto.

Kære Mads. Vi må desværre henvise dig til Borger.dk eller SKAT med dit spørgsmål. De bedste hilsner DJ.