Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl vinder Cavlingprisen 2019

Artikelserien ”Det Store Sundhedssvigt” der afslører, hvordan sygehuse i strid med de nationale retningslinjer gav kvinder mangelfulde undersøgelser for brystkræft bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten, har indbragt de to journalister landets største journalist-pris.

Cavlingvinderne 2019

Jonas Pryner Andersen

Det er tredje gang, Morten Pihl modtager Cavlingprisen. Dermed udligner han Michael Klints position som den, der har modtaget Cavlingprisen flest gange. Det er første gang, Tea Krogh Sørensen modtager Cavlingprisen.

Seneste Jyllands-Posten og Morten Pihl modtog Cavlingprisen var i 2014 for artikelserien ”Lægernes store tag-selv-bord” om danske overlægers misbrug af forskningsmidler til private formål og manglende kontrol med brugen af forskningsmidler.

Tea Krogh Sørensen:

”Vi er enormt glade og stolte – særligt fordi der i år har været så mange stærke projekter nomineret. Det er helt vildt at blive nomineret og endnu vildere at vinde.

Men vi ville aldrig have stået her uden de kræftramte kvinder, der har haft modet til at stå frem i vores artikler. Deres bidrag har været altafgørende for os for at kunne skrive artiklerne om en urimelig kamp mod et sundhedssystem, der burde hjælpe os, men har svigtet. Så først og fremmest en kæmpe tak til jer. Det er ufatteligt og rystende, at regionerne helt bevidst har givet jer en dårligere behandling, end I burde have haft,” sagde hun fra talerstolen.

Morten Pihl supplerede:

”Der er ingen tvivl om, at der i sundhedssystemet er rigtig mange dygtige personer, der hver dag kæmper for deres patienter. Men vores opgave er så at afdække og kontrollere magthavere, der er ansvarlige for dette svigt. Det har vi gjort gennem gammeldags metoder som aktindsigt og vedholdendhed.

Vi vil gerne sige tak til vores chefer, der har friholdt os fra andre opgaver. Og tak til vores kollegaer, der har fyldt avisen i vores fravær. Og også en stor tak til grafikere, redaktionssekretærer mm. for at hjælpe os med at formidle historien.

Endelig en tak til Cavlingkomiteen for at lade vores lod veje en smule tungere i vægtskålen, da I skulle træffe det svære valg,” sagde han.

Om Cavlingprisen

Cavlingprisen gives til en journalist eller en gruppe af journalister i samarbejde, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forgangne år. Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 i anledning af journalistforbundets 40 års dag og til minde om forbundets stifter, journalisten og forfatteren Henrik Cavling (1858-1933). Cavlingprisen blev uddelt første gang i 1945 og er - på nær to år (i 1955 og 1958) blevet uddelt alle år siden da.

Prisen uddeles af en komité bestående af fem medlemmer, der udpeges for tre år ad gangen af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse. Komiteens arbejde er fuldstændig uafhængigt af Dansk Journalistforbund.

Anne Isbak Se et wrap-up af Tea Krogh Sørensens og Morten Pihls artikelserie

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.