Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Studiejobbet er min finger på SoMe-pulsen"

Eva Sidsel Agner Pedersen fik sit nuværende studiejob som digital studentermedhjælper i Kræftens Bekæmpelse på et helt almindeligt opslag og føler generelt, at hun er en fuldgyldig medarbejder i organisationen.

David Rosted Eva Sidsel Agner Pedersen

Hvem:

Eva Sidsel Agner Pedersen, kommunikationsstuderende på RUC, kandidatdelen. Har siden oktober 2015 arbejdet som digital studentermedhjælper i Kræftens Bekæmpelse mellem otte og cirka 15 timer om ugen. Forud for studiejobbet var Eva et halvt år i praktik hos Kompas Kommunikation. Hun er desuden bestyrelsesmedlem i KSR (Kommunikationsstuderende RUC).

Studiejobbet gør teorien konkret

Som digital studentermedhjælper hos Kræftens Bekæmpelse kan Eva ikke kun bruge den teori, hun lærer på universitetet. De udfordringer, hun møder i sit på arbejde, inspirerer hende også til nye studieprojekter.

– Gennem mit arbejde får jeg nogle konkrete eksempler, som gør teorierne mindre flyvske, og i forhold til sociale medier ville jeg slet ikke have den samme finger på pulsen, hvis jeg ikke fik lov til at arbejde med det på den måde, jeg gør det i Kræftens Bekæmpelse. Det er jo stadig begrænset, hvor meget teori der er på området, og af til bliver man også ret forbavset over, hvordan det rent faktisk fungerer i praksis, begrunder Eva.

Lige siden oktober 2015, hvor Eva fik jobbet, har hun haft følelsen af, at der var plads til hendes ambitioner og blev lyttet til, hvad hun havde at byde ind med.

– Noget af det første, jeg fik lov til, var at arbejde med community management på sociale medier under den årlige ”Knæk Cancer” kampagne. Jeg overvågede og deltog i aktiviteter omkring kampagnen, som var enorm og spændende at følge med i.

Fuldgyldig medarbejder 

I øjeblikket er Eva i samarbejde med en kollega ved at rådgive forskellige patientforeninger under Kræftens Bekæmpelse i den måde, de kommunikerer på deres hjemmesider.

– Det er et godt eksempel på en opgave, hvor jeg får knyttet sammenhæng mellem helt konkret CMS-arbejde gennem praktisk at arbejde med hjemmesideopbygning og den mere teoretiske, strategiske kommunikation, forklarer hun.

Hvor stort Evas ansvar er, afhænger af opgaven.  

– Jeg sidder aldrig alene med noget, men jeg føler, at jeg bliver betragtet som et fuldgyldig medarbejder, selvom jeg kun er der otte til 15 timer om ugen. Det er tydeligt, at de tænker, at jo mere jeg får plads til at byde ind, jo mere motiverende er det for mig at være der.

Passede ind både fagligt og socialt

Da Eva fik jobbet, havde hun lige været et halvt år i fuldtidspraktik på et bureau, og hun gik helt bevidst efter Kræftens Bekæmpelse.

– Det var en opslået stilling, og så var jeg heldig, som hun siger:

– I praktikken fik jeg øjnene op for ”Health Care”, og efterfølgende kunne jeg godt kunne tænke mig at arbejde med det ud fra en NGO-synsvinkel. Derfor begyndte jeg at holde øje med Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. Ansøgningen fik jeg tips til hos DJ, og så var jeg til en samtale, som var meget uformel og afslappet. Siden begrundede de ansættelsen med, at jeg ville passe godt ind både fagligt og socialt.   

Studerende skal dele viden

Når webchef i Kræftens Bekæmpelse Hanne Sandager bliver spurgt om, hvad det er, organisationen især kigger efter, når de ansætter studerende som Eva, svarer hun:

– De skal kunne skrive direkte til vores hjemmeside, uden korrektur. Det er vi ret nørdede omkring, så deres ansøgning skal være fri for stavefejl. Desuden skal de have IT-kendskab og forståelse for det digitale område, og så skal de kunne indgå i et team og være klar på, at der ud over det fagligt meget relevante også vil være noget rugbrødsarbejde.

Hvad får I så ud af at have studerende ansat?

– Det giver større fleksibilitet og mulighed for at få gjort nogle ting, som ellers ville være svære at nå. Det betyder også rigtig meget, at de kommer med nye inputs og ideer og deler deres viden fra studiet om, hvad der sker lige nu.

Hvor ofte baner studiejobbet vej for et fast job efterfølgende?

– Det er sket, at vi har fastansat en studentermedhjælp, når hun var færdiguddannet. Det kan være rigtig godt, men det kan også være udfordring at skulle skifte position i en gruppe.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.