Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Stress af i efterårsferien

Alle uddannelserne har lukket. Pausen er nemlig et vigtigt pusterum.

Som studerende har du mulighed for at booke en trivselssamtale med en trivselskonsulent i Dansk Journalistforbund, hvis du mærker symptomer på stress eller mistrivsel.

Trivsels- og karrierekonsulent i Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation, Adina Vind, opfordrer alle studerende, der kan, til at bruge den kommende efterårsferie på at give sig selv et tiltrængt pusterum.

"Hvis man ikke er bagud, bør man bruge ferien til at slappe af og genopfriske sig selv, hvilket alle hjerner har brug for. Dette kan dog være en udfordring som studerende, da mange føler, de altid skal arbejde. Men det er vigtigt at respektere den tid, der er sat af til at holde fri.

Man kan bruge tiden til at gøre ting, man finder behagelige, og det varierer meget fra person til person. Det handler om at lytte til sig selv og prioritere de ting, man normalt ikke får tid til i hverdagen. Dette kan inkludere nære relationer, fritidsaktiviteter, hobbyer, meditation, naturvandringer, lave sin yndlingsret, spille brætspil eller gå til koncerter. Generelt handler det om at dyrke de aktiviteter, man ofte nedprioriterer.

Det er nemt at blive fanget i studierelaterede aktiviteter, og det kan give mening at bruge en enkelt dag eller to på at indhente det forsømte, hvis man er bagud, men ikke hele ferien, medmindre det er absolut nødvendigt. Nogle gange kan der være gode grunde til at læse op, men sørg for at indbygge nogle hviledage. På den måde kan man starte frisk efter ferien.

Selvom man måske har lyst til at blive ved med at studere, bør man nyde det faktum, at man bliver tvunget til at tage en pause og omfavne den."

Kommentarer