Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Støtteerklæringer fra tysk forbund og tv-kanal til kollegaer på DR

Det tyske forbund for journalister ver.di har sendt en støtteerklæring til kollegaer på Danmarks Radio, hvor de blandt andet appellerer til ”alle demokratiske kræfter i Danmark om at stoppe indhugget” i DR. Den tyske tv-kanal Mitteldeutscher Rundfunk har fuldt trop.

DR

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den tyske regionale tv-kanal Mitteldeutscher Rundfunk har ligeledes sendt en hilsen og en støtteerklæring til DJ og kollegaerne på DR. Læs den her

”Demokratiske samfund er afhængige af et mangfoldigt medielandskab, hvor journalister informerer, kommenterer, afslører misforhold og derved bidrager til borgernes holdningsdannelse.” Det står der i den støtteerklæring, som Dansk Journalistforbund har modtaget fra det tyske forbund ver.di. med en uforbeholden støtteerklæring fra forbundet til ”Kolleginnen und Kollegen des Danmarks Radio”.

Tysk forbund: Det handler om at spare

I støtterklæringen står der blandt andet, at beslutningen om at skære i DR helt åbenlyst handler om at spare:

”Det påstås, at det handler om finansiering af de elektroniske medier i Danmark. Men det handler rent faktisk om mange hundrede arbejdspladser, de ansattes og deres familiers fremtid – og så handler det om et mangfoldigt mediebillede, hvor DR er uundværlig ved siden af de private medier.”

Ikke kun et dansk fænomen

Det tyske forbund for journalister ver.di skriver endvidere, at public service-medierne er truet på livet i flere europæiske lande og, at ”konservative kræfter sammen med højrepopulister sætter spørgsmålstegn ved dette system, og måske endda ønsker at afskaffe det helt, er ikke alene et dansk fænomen.”

Støtteerklæringen slutter med en appel til alle demokratiske kræfter i Danmark om at stoppe indhugget i DR – og forbundet opfordrer til at bakke op om en stærk public service-institution.

”DR skal sikres en stærk økonomi til at løfte institutionens uundværlige opgave for demokratiet og mangfoldigheden.”

Opdateret den 5. oktober 2018

Læs hele støtteerklæringen 

 

Kommentarer