Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Stort ja til OK-fornyelse mellem DJ og Grønlands Selvstyre

Overenskomstfornyelsen mellem Tusagassiuinermi Sulisut Pegatigiiffiat (TP), Dansk Journalistforbund (DJ) og Grønlands Selvstyre (KNR) er blevet stemt hjem med et klart flertal.

Flertallet af de fastansatte medarbejdere ansat på overenskomsten med Grønlands Selvstyre, som har deltaget i urafstemningen, har stemt ja til fornyelsen, der er blevet indgået mellem TP, DJ og Grønlands Selvstyre 15. juni – efter lidt mere end en måneds forhandlinger.

Forhandlingerne har været ført af TP, ved fællestillidsrepræsentanten fra KNR samt to tillidsrepræsentanter. DJ har bistået delegationen undervejs.

Mandag den 22. juni godkendte DJ's overenskomstudvalg aftalen, hvorefter den blev sendt direkte videre til urafstemning blandt de berørte medlemmer i Grønland. Fristen for afstemningen var torsdag den 2. juli. 61 procent har deltaget i afstemningen.

Fornyelsen er 4-årig og består af en økonomisk ramme på 3,51 procent. Derudover er der aftalt en række harmoniseringer mellem driftsteknikere og journalister, der før havde forskellige regelsæt - og en omlægning af en feriefond, så pengene udmøntes direkte til de ansatte som løn og pension.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.