Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Stort flertal stemmer ja til ny TV 2-overenskomst

Det blev et overbevisende ja til den nye overenskomst mellem DJ og TV2/Danmark. ”Jeg vil tro, det skyldes, at vi den her gang har lavet en 1-årig løsning, hvor hele lønstigningen går til alle ansatte”, siger DJ’s forhandlingsleder Henrik Bruun.

tv

PR

93 procent af de afgivne stemmer har sagt ja til den nye overenskomst mellem DJ og TV2/Danmark, fem procent stemte nej, mens der var to procent blanke stemmer ved den netop overståede urafstemning. 312 af de 430 stemmeberettigede deltog i afstemningen – og stemmeprocenten blev dermed på 72.

”Forhandlingsdelegationen glæder sig naturligvis over resultatet, og den meget høje stemmeprocent, der er nogenlunde den samme som ved de seneste to urafstemninger på TV 2”, siger DJ´s forhandlingsleder Henrik Bruun.

Han noterer sig også, at der færre nej-stemmer end i 2018, hvor 12,5 procent takkede nej til overenskomstfornyelsen.

 ”Jeg vil tro, det skyldes, at vi den her gang har lavet en 1-årig løsning, hvor hele lønstigningen går til alle ansatte, og at der i øvrigt ikke røres ved andre ting i overenskomsten”, siger han.

Aftalen betyder, at TV2-overenskomsten bliver forbedret med to procent, som bliver brugt til at hæve basislønnen med 500 kr. og de personlige løndele med 514 kr., så alle ansatte får en samlet lønstigning på 1014 kr. om måneden.  

Der er ikke ændret på den såkaldte Freelance-Erklæring, men stigningen i basislønnen for de ansatte betyder, at minimumslønnen for en lønmodtagerfreelancer stiger med fire kroner i timen. Endelig følger forholdene for både journalistpraktikanter og FTP-elever det øvrige journalistpraktikant-område. 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.