Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Stor sparerunde på TV 2: DJ klar til at hjælpe berørte medlemmer

Tv2

Jakob Carlsen Studieinterview

TV 2 Danmark har i dag den 18. april meldt, at der skal gennemføres en stor sparerunde, som ventes at betyde et farvel til omkring 50 ansatte. Det er endnu ikke klart, hvordan fordelingen vil være mellem de forskellige faggrupper og funktioner på stationen. 

Sparerunden sker som led en i større ændring af TV 2’s organisation og måde at udkomme på, fortæller fagbladet Journalisten. Der også oplyser, at både fastansatte og medarbejdere uden en fastansættelse vil blive berørt af sparerunden.

I de kommende uger vil det være muligt at indgå fratrædelsesaftaler, og derefter vil der så ske en vurdering af, om der er behov for egentlige afskedigelser. 

"I DJ er vi naturligvis klar til at hjælpe både tillidsfolkene og kollegerne på TV 2 i den kommende hårde tid. Der er tale om mange stillinger og store forandringer, og jeg føler virkelig med alle dem, der berøres af sparerunden. Desværre har vi i Dansk Journalistforbund stor erfaring med fyringsrunder, og jeg ved, at medarbejderne i både Arbejdsliv og juridisk afdeling er meget erfarne i at rådgive og hjælpe medlemmerne," siger DJ-formand Tine Johansen. 

"Som tidligere tillidsrepræsentant og som en, der selv på et tidspunkt valgte en fratrædelsesordning, så ved jeg, at det er virkelig svære overvejelser, som kollegerne på TV 2 nu skal igennem. Der er ingen nemme løsninger eller svar. Mit bedste råd er: Tal med hinanden og søg råd. Både hos jeres egne tillidsfolk og hos DJ."  

Hos DJ mener også forhandlingschef Marianne Molin, at det er vigtigt at søge råd, information og vejledning. I første omgang mest oplagt hos de lokale tillidsfolk, som kender forholdene og mulighederne. 

DJ’s faglige konsulenter, rådgivere og jurister er naturligvis også klar til at hjælpe og vejlede kollegerne på TV 2 Danmark. 

Hvis du er ansat på TV 2 Danmark og nu overvejer en fratrædelsesordning, skal du allerførst tale med din lokale tillidsrepræsentant.  

Du kan her blive klogere på, hvad du eventuelt skal overveje omkring fratrædelsesordninger, og hvordan du kan få hjælp i DJ.

Kommentarer