Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Sparerunde på Nordjyske Medier skaber stor bekymring i DJ

Nordjyske Medier har i dag fyret 18 medarbejdere og nedlagt i alt 32 redaktionelle stillinger i stor sparerunde. ”Det er en uendelig trist dag for vores kollegaer i Nordjylland”, siger formand for DJ Tine Johansen og understreger, at DJ har sat alle kræfter ind på at hjælpe de opsagte medlemmer.

Tine Johansen

Benita Marcussen Formand i DJ Tine Johansen

Nordjyske Medier har opsagt 18 redaktionelle medarbejdere, 12 har allerede taget en frivillig fratrædelse og to stillinger er blevet nedlagt. Det betyder, at 32 redaktionelle medarbejdere bliver sparet væk ud af de omkring 140 redaktionelle medarbejdere, der arbejder for Nordjyske Medier.

16 medarbejdere i andre faggrupper er også blevet opsagt.

”Det er en meget trist og sørgelig dag for medarbejderne i det nordjyske, og vi gør i Dansk Journalistforbund alt, hvad vi kan, for at støtte og hjælpe de medarbejdere, der i dag har mistet deres arbejde, og for mange – arbejdsidentitet – igennem rigtig mange år”, udtaler Tine Johansen.

Tilstede på Nordjyske Medier i Aalborg i dag er både DJ’s forhandlingschef Claus Iwersen og forhandlingskonsulent Henrik Bruun. Tillidsrepræsentanterne rådgiver i disse timer, og i de kommende dage, de opsagte medarbejdere inden de individuelle vilkårsforhandlinger for deres opsigelser.

De tilbyder også at være bisidder under selve forhandlingerne.

”Jeg har en klar forventning om, at ledelsen vil være imødekommende i forhold til de krav og ønsker, den enkelte medarbejder måtte have i forhold til opsigelsesperioden ved den individuelle forhandling. Vi taler om medarbejdere, der for manges vedkommende, har viet store dele af deres arbejdsliv til Nordjyske Medier, og som fortjener at blive mødt med ordentlighed og forståelse”, siger Tine Johansen.

Ledelsen hos Nordjyske Medier har valgt et lokalt outplacement-forløb, og DJ arbejder derfor for at supplere forløbet med ydelser fra forbundet, som kan hjælpe de opsagte medarbejdere videre på bedste vis.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.