Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Sexchikane i mediebranchen: DJ-formand opfordrer til handling

”Nu er vi enige om, at problemet er der – nu skal det bare bakkes op med noget handling”. Sådan lyder det fra formand i DJ Tine Johansen i forbindelse med den sexchikane-debat, som lige nu finder sted i mediebranchen.

Tine

Jacob Nielsen

I kølvandet af Sofie Lindes udtalelser om sexchikane i mediebranchen og den underskriftsindsamling, som seks kvinder fra mediebranchen har iværksat (se navnene på Journalisten.dk), har DJ-formand Tine Johansen de seneste dage deltaget aktivt i debatten på diverse danske mediekanaler.

Siden DJ i begyndelsen af 2018 foretog en undersøgelse blandt medlemmerne af graden af sexchikane i medie- og kommunikationsbranchen, har forbundet været opmærksom på, at ”vi (red. i mediebranchen) ligger temmelig højt”, som Tine Johansen udtaler i Politiken fredag den 11. september og fortsætter: ”Magtstrukturerne er anderledes, når der er nogle, der har meget på spil, fordi de har løse ansættelsesforhold.”

Derfor mener Tine Johansen også, at arbejdsgiverne i branchen har et ansvar for at skabe et trygt arbejdsmiljø – også for de mange løstansatte – og at de bør gå proaktivt ud og italesætte arbejdspladsens retningslinjer.

Problemet skal bakkes op med handling

I forbindelse med DJ’s undersøgelse i 2018, der blandt andet afslørede at lidt over 10 procent har følt sig krænket i en arbejdssammenhæng, og at unge kvinder og løstansatte er de mest udsatte, har DJ lavet en række tiltag.

Deriblandt et obligatorisk kursus til praktikantvejledere, hvor seksuel chikane på arbejdspladsen er blandt undervisningspunkterne, og en guide til alle medie- og kommunikationsarbejdspladser, der både fortæller, hvordan du som krænket kan få hjælp – eller selv hjælpe i forbindelse med seksuel chikane. For som Tine Johansen udtaler i artiklen i Politiken: ”Nu er vi enige om, at problemet er der – nu skal det bare bakkes op med noget handling.”

Kommentarer