Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Sag om dømt pressefotograf i Højesteret

Pressefotograf Morten Brandborg har i dag torsdag haft sin sag i Højesteret bistået af DJ og advokat Tyge Trier. Dommen falder torsdag den 1. oktober.

Morten Brandborg i Højesteret

Philip Davali/Ritzau Scanpix Tine Johansen, Morten Brandborg og Tyge Trier foran Højesteret inden domsafsigelsen

Det har været et langt og hårdt forløb for fotograf Morten Brandborg fra 2017 til i dag. Men nu kommer der måske snart en ende på det – for i morges tog han sammen med Dansk Journalistforbund og advokat Tyge Trier plads i Højesteret for at få afprøvet sin sag for landets højeste retsinstans. Sagen begyndte i 2017, da han var på arbejde som fotograf på Bornholm på et ulykkessted. Efterfølgende blev han sigtet for at have hindret politiets arbejde på stedet, men byretten frikendte ham. Anklagemyndigheden ankede dommen til Landsretten, som endte med at idømme Morten Brandborg en bøde på 3.000 kr. for at ikke at imødekomme politiets og redningsfolkenes opfordring til at forlade det afspærrede område. En dom, som han med rådgivning og støtte fra DJ fik lov til at få bragt for Højesteret.

Nu er der kun tilbage at afvente Højesterets afgørelse, som falder torsdag den 1. oktober.

Det har været en belastning for mig at have den her sag hængende over hovedet, men jeg har oplevet et meget konstruktivt samarbejde med DJ og med Tyge Trier, og det har gjort det nemmere for mig at komme igennem. Det her er en vigtig sag, og jeg kæmper den gerne på vegne af kollegaerne og pressens mulighed for at dække væsentlige begivenheder,” siger Morten Brandborg efter retshandlingen.

Kommentarer