Sådan kan vi komme mis- og desinformation til livs
40 unge fra fem forskellige lande har på en mini-konference arbejdet med, hvordan vi kan komme udfordringer med AI-genereret mis- og desinformation til livs. Se hvad de fik ud af konferencen her.
Det var med hands-on og brug af AI-redskaber, at 40 journaliststuderende, gymnasieelever m.fl. fra fem lande omkring Østersøen tog fat i de store udfordringer som kunstig intelligens giver vores demokrati. Under et "innovation lab" i København arbejdede de unge målrettet med at finde ideer til at komme AI-desinformation til livs. Der kom ideer om Apps, der kan poppe op, når AI er anvendt, en AI-week for at fremme viden og dialog, en ophavsret licens på sangstemmer, debatfora på uddannelsesinstitutioner og meget mere. Vigtigst af alt kunne de 40 tage hjem med en viden om, at de rent faktisk kan gøre noget, og at de skal gøre noget.
Projektet under ledelse af kreativ konsulent Michael Frederiksen viste et stort behov for mere unge involvering i takt med, at de nye teknologier vælter ind. Projektet er finansieret af Nordisk Ministerråd med Dansk Journalistforbund som lead partner i samarbejde Model Estonia, Media Hub Riga, Beladania, Ung Media i Sverige og med yderligere opbakning fra den danske UNESCO-nationalkommission.
Se videoen, som er lavet af visual producer Martin Hermansen i samarbejde med Michael Frederiksen her:
Kommentarer