Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Sådan får du en bedre debat online

Vil du have styr på dit medies eller din organisations onlinedebat? Så skal du have fingre i Guide til bedre onlinedebat, hvor du får konkrete metoder, tricks og tilgange til at håndtere strømmen af brugerkommentarer.

Guide til bedre online debat

Mathias Ambus

Guiden er skrevet af Nadia Nikolajeva, digital chef på TV MIDTVEST og stifter af netværket Ansvar for feedet. Guiden er blevet til i samarbejde med en række bidragsydere derfra.

Hent guiden som pdf

Bestil et fysisk eksemplar af guiden på mail

Find en række eksperters bedste råd til alt fra at formulere klare og brugbare debatregler, hvordan du bedst svarer vrede brugere og hvordan du får en god hverdag med onlinedebat takket være gennemtænkt workflow og værktøjer.

5 guidelines for onlinedebat

Har du lyst til at være med til at tage ansvar for feedet? Så overvej, om du skal arbejde efter de fem grundprincipper her. På den måde kan flere medier og organisationer arbejde efter samme standard.

  • REGLER. Formulér synlige og klare regler for debatten og giv adgang til at klage over indlæg.
  • FORMÅL. Overvej hvilke historier, der egner sig til debat, og hvilket formål debatten tjener.
  • FILTER. Benyt programmer og filtre, der kan lette moderation.
  • DELTAGELSE. Overvej om journalister og redaktører skal tage del i debatten for at holde den på sporet og berige den med fakta.
  • RESSOURCER. Sørg for at styrke moderationen, når emnet er særligt engagerende debatstof. Hav ikke flere debattråde, end redaktionen har ressourcer til at følge og moderere.

Meld dig gerne ind i Facebook-gruppen Ansvar for feedet og deltag i den løbende vidensdeling. Bemærk, at du skal svare på to spørgsmål og være tilknyttet et medie eller en organisation for at være medlem af gruppen.

Rasmus Degnbol Hvorfor er det vigtigt at moderere debatten på sociale medier? Nadia Nikolajeva giver en kort introduktion til moderering af online debat.

Kommentarer

Preben Juul Madsen

ons, 05/08/2019 - 18:10

DR Nyheder “accepterer ikke indlæg, der er
nedladende, afsporer debatten” og opfordrer til at
følge det enkle princip “Tal pænt”.

Er det rigtigt, at DR Nyheder ikke accepterer indlæg, der opfordrer til "Tal pænt"?