Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Sådan arbejder vi bedst hjemme med børn

Ja! Det er udfordrende at arbejde hjemme med børn, og du kan ikke være to steder på én gang. Lad os dele de forskellige måder, vi griber det an på, med hinanden. Konsulent og socialrådgiver i DJ Adina Vind fortæller her, hvordan hun får en hjemmearbejdsdag med to småbørn til at fungere.

Adina Vind

Jakob Carlsen

Hvordan ser din arbejdsdag ud?

Har du lyst til at dele med andre DJ-medlemmer, hvordan du tackler hjemmearbejdet med børn - skriv til kommunikationskonsulent Johanne Luise Boesdal. Så lægger vi din historie op.

”Jeg vil gerne dele den model, som fungerer for os, men jo ikke er videnskabeligt bevist, og derfor bare et et eksempel på, hvordan én familie får det til at fungere”, siger Adina Vind, konsulent og socialrådgiver i DJ.

Hun er en af dem, der er udfordret i disse uger med to børn på halvanden og knap fire år, som kræver en del opmærksomhed det meste af dagen. Familien har derfor besluttet at sætte arbejdsdagene i system, så kollegaerne kan se, hvornår de er på – og for Adina Vinds vedkommende - hvornår medlemmerne kan booke samtaler ind.

”Min mand har nogle faste møder i løbet af ugen. På baggrund af det lavede vi et Excel-ark over børnepasservagten og arbejdstiderne, så der hele tiden er en voksen på børnene. Vi arbejder således i skiftehold sat i system. Der giver en ro og struktur, som vi alle har brug for”, siger Adina Vind.

Hun tilføjer, at nogle dage er tvunget til at være mere flydende end andre, da de har møder på kryds og tværs, som de passer ind og skriver i deres fælles kalender for ugen.

”Særligt mine møder er vigtige at ajourføre for mine kollegaer, så de ved, hvornår jeg er tilgængelig på telefonen”, slutter hun.

Kommentarer