Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Så mange penge har DJ skaffet medlemmerne via inkasso og ophavsretssager

DJ fører hvert år sager for medlemmerne om brud på ophavsretten og inkassosager vedrørende manglende betaling. Nu har vi gjort status for 2020 - se her, hvor mange penge, DJ har hentet til medlemmerne.

Ophavsret handler ikke kun om penge. Ophavsretten hjælper dig til at beskytte dit forhold til dine kilder, hvilket tre fotografer opdagede tidligere på året: 

Vores tillidsforhold til kilderne er blevet brudt

Inkassosager: 2.396.013 kr.

Inkassosager dækker er sager, hvor DJ har hjælper et medlem med at skaffe et beløb, som en kunde eller arbejdsgiver skylder medlemmet. Det kan være et aftale- eller ansættelsesforhold, hvor modparten ikke kan eller ønsker at betale det aftalte beløb til medlemmet.

DJ's advokater inddriver beløbet til medlemmet og fører evt. sagen videre til domstolene. Omtrent halvdelen af inkassosagerne er konkurser, hvor DJ hjælper de medlemmer, som er lønmodtagere, med at få beløbet dækket  hos Lønmodtagernes Garantifond.

Enkelte  sager om brud på ophavsretten kan ende med at blive til inkassosager.

Har du brug for hjælp til at inddrive betalingen af dine fakturaer, kan du læse mere her . Er du lønmodtager og mangler at få din løn udbetalt, kan du skrive en mail til juridisk rådgivning

Sager vedrørende krænkelser af medlemmernes ophavsret: 597.628 kr. 

Sager om brud på ophavsretten handler typisk om foto, illustrationer, artikler eller undertekster, der er blevet brugt uden tilladelse, eller hvor krediteringen har været mangelfuld eller helt manglet. Langt størstedelen af de medlemmer, der får hjælp til at forfølge ophavsretskrænkelser, er freelancere eller selvstændige.

Det gennemsnitlige beløb, medlemmer har fået udbetalt i form af vederlag og godtgørelse er på næsten 19.000 kr..

Har du brug for hjælp til at forfølge en krænkelse af din ophavsret, kan du læse mere her.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.