Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Rollen som mentor har givet mig inspiration til min egen karriere

Pernille Fløjstrup Andersen er her i foråret blevet en del af DJ’s mentorkorps. Det har givet hende stof til eftertanke, bekræftelse på, at hun er i gang med det rette karrierespor – og så er det sjovt!

Bliv mentor

Privat / Mikkel Inumineq

Pernille Fløjstrup Andersen er uddannet journalist fra DJH i 2002. Hun læser pt. Cand.public på SDU i Odense. Hun afslutter i midten af juni andet semester, hvor hun har haft to kommunikationsfag på Københavns Universitet 

Hvorfor blev du mentor?

Jeg meldte mig som mentee, da jeg i 2010 var flyttet fra Fyn til København, og jeg kunne mærke, at jeg havde behov for at få noget sparring på, hvilken retning min karriere nu skulle gå. Siden har jeg været mentor i et andet regi, og nu var jeg så klar til at blive DJ-mentor. Det handler nok om, at jeg altid godt har kunnet lide at samarbejde og arbejde med andre mennesker. Jeg ved, at jeg har ting at bidrage til, og jeg er som person en, der tror på, at man kan lære meget af at få kritiske indspark. Jeg er i gang med at læse cand. Public og er blevet fuldtidsstuderende. Det har givet mig tid og overskud til at blive mentor. Man skal vide, at det også kræver tid at bearbejde de tanker og refleksioner, man som mentor får sat i gang hos sig selv også. Det summer, og det er sundt.

Hvordan har det været indtil videre?

Det er fedt. Spændende og inspirerende og motiverende at prøve. Men også lidt svært, for jeg skal huske at holde mund. Det er ikke mig, der skal tage beslutningerne, det er menteen, der skal gøre det ud fra de ting, vi snakker om. Og den øvelse kan måske være lidt svær for journalister. Det her er i hvert fald en anden måde at lytte på og stille spørgsmål på.

Jeg tror egentlig, at jeg har overrasket min mentee en lille smule. Jeg har en fornemmelse af, at jeg har fået sat nogle tanker i gang og ”presset”. Vi startede forløbet med at mødes og gå en tur. Undervejs er der blevet sagt nogle ord, som er gået igen og igen. Jeg har bedt mentee om at forklare, hvad disse ord betyder for vedkommende.

Hvad får man ud af at være mentor?

Jeg har fået det ud af det, at jeg har lært en mentee at kende, som jeg synes godt om. Vi er absolut ikke ens, men det er også det, der er pointen. Det har sat nogle tanker i gang hos mig, dels hvordan jeg kan være med til at udvikle denne person, jeg er mentor for, men også i forhold til at gribe de ord, der er gået igen, og se på, hvordan de passer ind i de ting, jeg selv går og overvejer. Jeg har fundet ud af, at det at arbejde med mennesker på denne måde, er noget, jeg skal arbejde videre med og måske i noget ledelse. Det er godt at få et indblik i andre menneskers liv. Og så er det bare sjovt. Og det skal det også være.

Kan du opfordre andre til at blive mentor?

Selvfølgelig er det her noget, jeg vil anbefale andre. Men det er vigtigt at gøre sig selv bevidst om, hvorfor man gør det. Det vil gøre det nemmere, når man skal udfylde spørgeskemaet for at blive mentor. For det er vigtige spørgsmål, DJ stiller dér. Allerede da, når du udfylder skemaet, kan du mærke, om det er det rigtige for dig. Og så handler om at give det at være mentor tid, men også at man skal kende sig selv.

Kommentarer