Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Puk Damsgård: ”Jeg er især glad for, at udenrigsjournalistikken hædres!”

Puk Damsgård er stolt over og glad for, at også udenrigsjournalistikken hyldes med hendes Cavlingpris. "Det er vigtigt, at vi stadig er ører og øjne derude. Man kan ikke google sig til, hvad Syrien er," siger hun i sin takketale.

Puk holder takketale

Jakob Carlsen

- Jeg er overrasket over, at det er mig, der får prisen. Tak til komiteen for at hædre mit arbejde. Tak til DR Nyheder og til mine kollegaer og rejsekammerater, som de dygtige fotografer jo er. Uden dem kunne jeg ikke gøre det. Også tak til Politikens Forlag.

Jeg er især glad for, at det er udenrigsjournalistikken og historier fra Mellemøsten, der bliver hædret. For jeg mener, at netop udenrigsjournalistikken er vigtigere end nogensinde før. For nok lever vi i en verden, som vi er enige om at kalde Den Globale Landsby, hvor det med internettet og sociale medier er lettere end nogensinde før at kommunikere på tværs af kloden. Men jeg føler, at verden uden for Danmark for mange danskere bliver længere og længere væk. Vi lever hver især i hver vores bobler, hvor det er de nære ting, der betyder noget – vores børn og måske en eller anden indenrigspolitisk sag.

Jeg mener, det er vigtigere end nogensinde at få prikket hul på de bobler.

Mange føler, Mellemøsten ligger meget langt væk – men det er jo faktisk bare lige ovre på den anden side af Middelhavet. Og mange danskere fik nok et chok, da syriske flygtninge væltede op ad motorvejen i Danmark.

Det er vigtigt, at vi er derude og er ører og øjne. Mange medier skærer i disse år ned, og det er ofte Udlandsredaktionerne, der bliver ramt. Men man kan ikke google sig frem til, hvad Syrien er. Så jeg er stolt over og glad for, at det også er udenrigsjournalistikken, der hyldes og hædres i dag. Tak!

Kommentarer