Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

To professorer vinder KOM-prisen 2019

Winni Johansen og Finn Frandsen, professorer på Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus Universitet, er modtagerne af årets KOM-pris. De har igennem hele deres arbejdsliv fungeret som en dynamisk duo, der har sat dansk kommunikationsforskning på det globale landkort.

Et af hovedtemaerne for KOM19 er ansvarlighed og etik – og ikke mindst, hvordan man bevarer sin troværdighed eller genskaber stakeholdernes tillid efter en krise. Hvad enten den kom udefra eller man selv var skyld i den. Selvom vi også taler om aktiv kommunikation af purpose og brand activism, er krisekommunikation en central disciplin i de fleste kommunikationsafdelinger. Når skaden er sket, hvordan skal vi så forholde os til den? Det er næppe nogens yndlingsspørgsmål, men hvis man ikke formår at svare ordentligt på det, bliver skaden bare værre. Krisekommunikation bliver kommunikationskrise.

Igennem deres arbejde med netop krisens dynamiske dobbelthed har de været med til at tegne krisekommunikation som en særskilt disciplin inden for forskningen i PR og corporate communication i bredere forstand. De var optaget af kriser og krisekommunikation før faget, politikerne og verden blev kastet ind i den aktuelle konvergens af miljømæssige, demokratiske og moralske kriser. Tillykke til dem.

Kommentarer