Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Praktiksøgende studerende: Sådan leder vi efter det bedste match

Store Match Dag er lige om hjørnet. DJ har spurgt tre praktiksøgende medlemmer, hvad de gør for at få den bedste praktikplads for lige præcis dem.

Iben Schmidt

Frida Schmidt Iben søger på mange forskellige platforme.

Iben Schmidt, DMJX

Hvordan griber du praktiksøgningen an?
”Jeg har arbejdet meget på at finde mig selv i denne her proces. Det er svært at skrive og tale så meget om sig selv, som man gør, når man søger praktik, og derfor har jeg talt meget med mine venner og min familie, som kan komme med nogle anderledes input. Man kan risikere at drukne i alt det her, fordi det fylder så meget her på skolen. Enhver samtale ender med at handle om praktik, fordi det fylder så meget i vores alles bevidsthed.”

Hvor bredt søger du?
”Jeg søger medier på forskellige platforme, men jeg søger umiddelbart kun i Københavnsområdet. Det gør jeg ikke, fordi jeg ikke vil bo andre steder, men fordi de medier, der interesserer mig mest, tilfældigvis befinder sig i København. Hvis jeg i åbent hus-ugen kommer ud på et medie, som, jeg ikke havde regnet med, var noget for mig, men som jeg bliver grebet af, så søger jeg selvfølgelig også der.”

Hvor stresset er du?
”Det er noget andet end eksamener, for der er jo ikke praktikpladser til alle, og det er den største del af vores uddannelse, der kommer nu. Man kører i et rigtig højt gear, og det hele kører rundt i hovedet. Der er ikke rigtig plads til at tage sig af så meget andet end det. Det fylder virkelig meget.”

 

praktiksøgende RUC

Rasmus Luckmann

Julie Yapa Schmidt Sørensen, RUC

Hvordan griber du praktiksøgningen an?
”Jeg kan fornemme, at jeg nok er en af dem på mit hold, som har været lidt bedre til at tage det med et gran salt. Jeg har igennem hele forløbet tænkt sådan, at hvis det er, at jeg ikke får noget nogen af de steder, jeg gerne vil, så kan jeg altid vente en runde. Jeg tror, at jeg vil være glad, ligegyldig hvor jeg kommer hen. Min følelse er, at det ikke nødvendigvis er på de medier, man selv holder, at ens journalistiske kreativitet bedst kan komme til udtryk. Jeg er Politiken-pige, men jeg ved, at den type journalistik, som bedrives der, ikke passer til det, jeg vil som skribent.”

Hvor bredt søger du?
”Geografisk søger jeg ikke bredt – der taler vi Sjælland og i virkeligheden centreret omkring København. Mediemæssigt søger jeg skrevne medier, men et ret bredt udvalg af dem, synes jeg.”

Hvor stresset er du?
”Mit skema er så fyldt med praktik for tiden, at jeg har stået op om morgenen klokken 7:30 og arbejdet på praktikting, indtil jeg er gået i seng. Jeg har det lidt klistret over alle de forskellige led, vi studerende skal igennem for at få en praktikplads. Det, at der er så mange forskellige muligheder for at se medierne an og omvendt, synes jeg giver indtryk af, at det mere er til for mediernes skyld, så de har et større grundlag for at kunne måle og veje en. Jeg har tit tænkt, at man måske kunne indrette systemet lidt mere simpelt, lidt mere ærligt.”

 

"Jeg er Politiken-pige, men jeg ved, at den type journalistik, som bedrives der, ikke passer til det, jeg vil som skribent."

Julie Yapa Schmidt Sørensen

praktiksøgende DMJX

Emma Line Holm Sejersen

Niels Christian Juul Dejgaard, DMJX

Hvordan griber du søgningen an?
”Jeg har forsøgt at være meget ærlig på min hjemmeside – også overfor mig selv. Det er nemt nok at skrive det, man tror, praktikstederne gerne vil høre. Det har jeg forsøgt at gå udenom, og i stedet forsøgt at kigge meget indad. Det er svært, og det kan være svært at se, hvad man er god til og mindre god til. Måske synes man ikke, man er god til særlig meget. Samtidig tager jeg det meget med ro. Ikke ophøjet ro, for jeg er selvfølgelig nervøs, men vi er snart oppe på så stort et tal af studerende, som ikke får praktikplads, så jeg ser det ikke så meget som et nederlag, hvis jeg skulle ende uden plads, som tidligere årgange måske kunne føle. Selvfølgelig gør jeg mig så umage, som jeg kan, men jeg ser det ikke som liv eller død. Jeg vil i hvert fald forsøge ikke at lade det gå ud over min egen opfattelse af min faglighed, hvis jeg ikke skulle få en plads i første omgang.”

Hvor bredt søger du?
”Mit mål er at søge så bredt som muligt. Den eneste fællesnævner på de steder, jeg søger, er, at det mest kommer til at være nyhedsjournalistik. Jeg vælger at søge sådan, fordi jeg har bestemt mig for at se på, hvilke medier, jeg synes er fede og så ikke tænke så meget over, hvor de ligger i landet, og hvilken platform de udkommer på.”

Hvor stresset er du?
"Jeg føler mig pænt stresset, men ved godt mod.  Det er en motiverende form for stress, men ja, der er lidt mere adrenalin i blodet, end der plejer at være.”

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.