Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Pension for atypisk beskæftigede

DJ har igennem mange år tilbudt alle medlemmer en gruppelivsordning – uanset ansættelsesforhold. Læs her, hvad ordningen dækker.

Formand i DJ Lars Werge

Flemming Leitorp

Frygten for at blive for syg til at arbejde fylder en del hos freelancere og selvstændige i medie- og kommunikationsbranchen. Det viser såvel DJ’s medlemsundersøgelser på freelanceområdet som udsagn fra freelancere og selvstændige, der ikke er i nærheden af dagpenge for nærværende, men som samlet set løfter det fleksible og mere og mere efterspurgte arbejdsmarked.

Angsten for at blive syg kan dække to ting. Den ”almindelige sygdom”, hvor freelancere og selvstændige må ansøge om sygedagpenge i et unødvendigt kompliceret system, der ikke tager højde for, at mange freelancere har indtægter både som selvstændig og som lønmodtager – et punkt DJ sammen med resten af fagbevægelsen arbejder for at få ændret.

”Udover de korte sygdomsforløb læser jeg frygten for at blive for syg til at arbejde som den tilstand, hvor man mister (dele af) sin erhvervsevne. Men den frygt har vi i mange år adresseret i vores gruppelivsordning. I DJ er 26-27 % af de erhvervsaktive medlemmer freelancere, og derfor er vores gruppelivsordning naturligvis åben også for freelancerne,” siger DJ-formand Lars Werge.

Dækning ved sygdom og død

DJ er den ene part i Mediernes Pension. Den anden part er arbejdsgiverne, og den fælles hensigt gælder primært gruppelivsordning – altså dækning ved sygdom og død. Opsparingen er det enkelte medlems egen sag.

Læs mere om Mediernes Pension

I ordningen kan man blive dækket i forhold til de helt grundlæggende faktorer: Tab af erhvervsevne, dækning ved kritisk sygdom samt død.

Det har i årevis været vigtigt for DJ at kunne tilbyde denne rammedækning for alle medlemmer – både til dem, der er omfattet af pensionsordning og indbetaling via deres faste arbejde og overenskomster - og til de medlemmer, der arbejder freelance. Den nuværende femårige aftale med pensionsselskabet PFA blev indgået fra 1. januar 2013, og for nylig er Mediernes Pension gået i gang med en udbudsrunde for perioden efter 2018.

”Det er naturligvis målet, at alle DJ’s medlemmer fortsat tilbydes en konkurrencedygtig ordning og pris, men ikke mindst for vores freelancere og selvstændige er gruppelivsaftalen en tryghedsfremmende ordning,” siger Lars Werge.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Karin Bech

fre, 10/28/2016 - 10:27

Sikkert fint med forsikringerne hos Mediernes Pension - men husk at sammenligne med et par andre forsikrings/pensionsselskaber, og sørg for ikke at blive dækket på områder, du ikke har brug for.

Pensionsopsparing hos Mediernes Pension:
Nej tak, hvis man ellers selv kan vælge, og det kan man jo som freelancer.

Årsag: Hos Mediernes Pension kan man ikke opsige pensionsordningen og få pengene ud før pensionsalderen. Og det kan godt blive nødvendigt, hvis der sker drastiske ting i livet (fx behov for at betale kræftoperation i Tyskland, at beholde huset, hvis man bliver ledig osv.).