Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

”Organisering og fællesskab er det vigtigste svar på mediebranchens udfordringer”

DJ-formand Tine Johansen bød fredag formiddag omkring 100 fagligt aktive velkommen til Fagligt Stævne på bagkant af en uge, hvor tre store mediepladser nu skærer i antallet af ansatte.

Tine byder velkommen til Fagligt Stævne

Mikkel Inumineq

Med varslede og gennemførte fyringer og stillingsnedlæggelser i DR, hos Storyhouse Egmont og på Sjællandske Medier, var optakten til DJ’s faglige stævne er ikke den optimale. Men Tine Johansen brugte anledningen til at lægge vægt på værdien ved organisering og fællesskab – særligt i de svære perioder.

”I, der er tillidsvalgte og fagligt aktive i DJ, er rygraden i DJ. Det er jer, der hver dag samler, trøster, opmuntrer, begejstrer, forhandler og er tæt på det enkelte medlem. I gør en kæmpe indsats for fællesskabet og for den enkelte. For det skal I have en kæmpe tak for,” sagde hun fra talerstolen.

”Som I måske kan se, mangler der nogle af jeres faglige kollegaer i dag. Tillidsfolk på DR sidder i svære forhandlinger om mange stillinger, der skal nedlægges. Egmont og Sjællandske Medier har også meldt fyringsrunder og store besparelser ud. Det har været en sort uge i mediebranchen. Derfor sender vi varme og styrkende tanker til både kollegaer og tillidsfolk, der lige nu kæmper for at redde stillinger eller sende kollegaer godt videre i arbejdslivet.”

”Så vi mødes i dag på et mørkt bagtæppe af nedskæringer. Men der er også ting at glæde sig over. Generelt går det godt med beskæftigelsen på vores område,” sagde Tine Johansen og pegede også på følgende positive takter:

- Vi har fået en - godt nok smal - medieaftale med krav om ordnede forhold for at få offentlig støtte, og de internationale medieaktører skal lægge et bidrag til statskassen.

- EU er på vej med nye konkurrenceregler, der gør DJ i stand til at forhandle kollektivt på vegne af soloselvstændige.

- Vi indgår aftaler om ophavsret på helt nye områder.

Men ugens dårlige nyheder skygger naturligvis, og Tine Johansen betonede også, at mange medlemmer oplever at være under pres:

”Alle forventes at løbe stærkere, økonomien vakler under nogle etablerede mediehuse, og techgiganter vinder mere og mere land,” sagde DJ’s formand og fortsatte:

”Det vigtigste svar på de udfordringer er en god organisering og stærkt fællesskab. Og det kan kun lade sig gøre med engagerede mennesker, og det er jer. Tak for det,” sagde Tine Johansen til deltagerne på fredagens Faglige Stævne.

Kommentarer