Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Opholdskrav for ret til dagpenge: Stadig uacceptabel lovændring

”Det er fortsat helt uacceptabelt, at loven skal gælde med tilbagevirkende kraft. Medlemmerne har jo ikke haft mulighed for at indrette sig efter de nye betingelser”, udtaler formand i DJ Lars Werge i forbindelse med ændringerne i den udskældte skærpelse af opholdskravet for dagpengemodtagere.

Lars Werge

Benita Markussen

Som DJ tidligere har omtalt, kan ny dagpengeregel for folk i udlandet ramme flere af DJ's medlemmer. Det kan den stadig, trods de ændringer, beskæftigelsesministeren har meldt ud i dag.

”Det er godt, at regeringen og Dansk Folkeparti har lyttet til nogle af vores argumenter om opholdskravet: Nu skal de syv år trods alt kun ligge inden for 12 år i stedet for kun otte”, udtaler formand i DJ Lars Werge i dag torsdag den 13. december, hvor fristen for at ændre på lovforslaget vedrørende retten til at modtage dagpenge for danskere, der opholder sig udlandet, løber ud.

Ændringen er væsentlig. Den betyder, at man nu skal have været i Danmark, eller et andet EU-land, i syv ud af de seneste 12 år for at være berettiget til dagpenge. I regeringens og Dansk Folkepartis oprindelige forslag var det syv ud af de seneste otte år, hvilket ramte en del korrespondenter og andre mediefolk, der arbejder på længerevarende projekter udenfor Danmark og EU.

Stadig gældende med tilbagevirkende kraft

Selvom udrejseperioden er blevet forlænget betydeligt, er DJ stadig modstander af et forslag, der gælder med tilbagevirkende kraft – og dermed fratager medlemmer, der har indbetalt til A-kassen i årevis, deres mulighed for i en periode at modtage dagpenge i tilfælde af (delvis) ledighed.

”Det er fortsat helt uacceptabelt, at loven skal gælde med tilbagevirkende kraft. Medlemmerne har jo ikke haft mulighed for at indrette sig efter de nye betingelser.”

Lovforslagsændringen er sat til 2. behandling den 18. december.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.