Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Offentlighedsloven fejrer jubilæum: 10 år med lukkethed

Søndag den 4. juni kunne offentlighedsloven i sin nuværende udformning fejre 10 års jubilæum. En mærkedag, der absolut ikke resulterede i en fest på Gl. Strand. Tværtimod satte DJ-formand Tine Johansen sig sammen med Djøf-formand Sara Vergo til tasterne for at skrive debatindlæg om offentlighedslovens mange skadelige virkninger på demokratiet.

Tine Johansen

Mikkel Inumineq Screendump fra video

"På søndag er det altså præcis 10 år siden, den nuværende lov blev vedtaget under heftig debat og stor bevågenhed. En ellers forvaltningsteknisk dagsorden engagerede pludselig tusinder. Og det er egentlig ikke så mærkeligt, når det er noget så væsentligt som åbenhed og dermed tilliden til vores demokrati, som politikerne piller ved. Samtidig kan vi se, at den nuværende offentlighedslov i løbet af de seneste 10 år har skabt udfordringer for journalister og embedsfolk i deres daglige arbejde og desværre også har pustet til en voksende tillidskrise mellem journalister og embedsfolk," skriver de to formænd blandt andet på Altinget.dk

Dagen efter - 5. juni - kunne vi så som vanligt fejre Grundlovsdag; demokratiets festdag. At de to mærkedage lagde sig klods op ad hinanden kommenterer DJ-formand Tine Johansen i videoen herunder.

Kommentarer