Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nyt netværk skal skabe fællesskab for mediefolk på flugt fra krigen

Mathilde Hougaard Boesen har taget initiativ til et netværk for danske mediefolk, der ønsker at støtte fagfæller på flugt fra krigen i Ukraine. Men hun håber egentlig mest, at det bliver unødvendigt.

Mathilde Hougaard Boesen

Mikkel Inumineq

Fagfæller på flugt fra krigen i Ukraine skal kunne føle sig velkomne i Danmark og have mulighed for at dyrke deres faglighed. Det er hovedmålet for et nyt netværk etableret igennem DJ, som kommunikationskonsulent Mathilde Hougaard Boesen har taget initiativ til. Netværket er åbent for alle i medie- og kommunikationsbranchen, som har lyst til at hjælpe med at støtte fagfæller på flugt fra krigen. Præcis hvordan er en af netværkets første opgaver at finde ud af, men det handler grundlæggende om at støtte op om faglighed og fællesskab, fortæller Mathilde Hougaard Boesen.

”Meningen med netværket er at koordinere og understøtte et fællesskab for flygtede mediefolk fra både Ukraine, Rusland og Belarus, der ankommer til Danmark. Jeg ved ikke nødvendigvis præcis, hvad de har brug for, men jeg vil gerne være med til at facilitere, at vi kan hjælpe og være klar, når de har brug for det,” fortæller hun.

En følelse af magtesløshed

Initiativet voksede i Mathilde Hougaard Boesen i takt med, at hun fik mere og mere ondt i maven over det, der foregår i Ukraine.

”Jeg følte mig magtesløs men jeg sidder samtidig med en mulighed for reelt set at gøre noget. Jeg vil gerne give et lille bidrag i en stor verden, for jeg er jo så privilegeret, at jeg står op hver morgen og går på arbejde, så jeg vil udnytte, at jeg jo rent faktisk KAN gøre noget: Jeg har et netværk i branchen, og jeg har før brugt mine evner til at planlægge og organisere. Det vil jeg gerne stille til rådighed for andre mennesker, der har brug for det,” forklarer hun.

Mathilde Hougaard Boesens håb er, at hun kan samle en håndfuld andre danske mediefolk – gerne på denne side af sommeren – og i fællesskab definere, hvad netværket skal kunne. Hun har selv mange ideer og planer, både at etablere et 1:1 mentornetværk, hvor danske mediefolk kan sparre med flygtningene om både faglighed og praktik, men også at kunne hjælpe mediearbejdspladser, der kunne tænke sig at ansætte ukrainske eller belarusiske mediefolk på en eller anden måde. Men allerhelst håber hun, at det hele bliver helt unødvendigt.

”Jeg håber virkelig, at der er nogen der ringer i morgen og siger, at det hele har løst sig, og at der slet ikke er brug for dette netværk. Men realistisk set ved vi ikke, hvor længe det her varer. Og så vil jeg rigtig gerne kunne hjælpe med at facilitere, at mennesker med samme skæbne og baggrund kan mødes her og få et fællesskab og fortsætte deres arbejde som journalist, kommunikatør, visuelle og så videre,” siger hun.

Er du interesseret i at være en del af netværket, kan du skrive dig op her. Alle fagligheder er værdsatte og velkomne.  Der er endnu ikke en fast dato for første møde i kalenderen, men du vil høre nærmere snarest. Der er også oprettet en Facebook-gruppe, hvor man er velkommen til at melde sig ind, hvis man er nysgerrig.

Når du trykker ”send”, vil DJ behandle de personoplysninger, som vi modtager af dig, som beskrevet  i DJ's privatlivspolitik

Kommentarer