Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nyt initiativ skal fremme interessen for undersøgende journalistik

Roskilde Universitet og Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) har indgået et samarbejde og åbner et nyt center på Journalistuddannelsen på Roskilde Universitet den 29. august.

”Et sådant center og samarbejdet med FUJ kan medvirke til, at flere journaliststuderende får øjnene op for den undersøgende genre, og bliver dygtigere til de undersøgende metoder og samarbejde med branchens bedste journalister”, siger den kommende centerleder Jannie Møller Hartley i en pressemeddelelse om det nye initiativ.

Formand for FUJ, John Hansen, deler forhåbningen om, at det nye center vil få flere unge mennesker under uddannelse til at få øjnene op for den undersøgende journalistik:

"Det vigtigste formål med Foreningen for Undersøgende Journalistik er at udbrede den undersøgende, kritiske journalistik. Med samarbejdet om det nye center får de studerende mulighed for at komme tættere på den undersøgende journalistik i praksis, og ad den vej får nogle af dem forhåbentlig lyst til selv at dyrke undersøgende journalistik.

Forankringen af FUJ på RUC betyder, at en række events, kurser og undervisning i undersøgende journalistik vil foregå på RUC, mens dele af foreningens arbejde og workshops stadig vil foregå i København.

Centret skal også hjælpe FUJ med den årlige FUJ-priserne, hvor der er frist for indstillinger den 30. august i år.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.