Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nyt arrangement : Tilgængelighed med InDesign og Acrobat Pro

Visuelt Forum åbner snart for tilmelding til nyt arrangement - hold øje her på siden.
Lær, hvordan du sikrer tilgængelighed, når du leverer design til offentlige instanser.

HVORNÅR

20. april 2021 10:00-13:00

HVOR

Online, Zoom-webinar

TYPE 

Kursus

PRIS

Gratis, men no-show-fee på 100 kr. i tilfælde af udeblivelse eller afbud efter 18. april.

Leverer du design til det offentlige, eller arbejder du i det offentlige med InDesign? Så skal du kunne producere en PDF, der er tilgængelig. Det betyder i praksis, at selve filen skal indeholde en del ekstra data, så filen kan maskinaflæses (oplæses) i logisk rækkefølge.

Dette kursus vil på tre timer klæde dig effektivt på, så du kan sætte dit design korrekt op i InDesign. Derefter lave en tilgængelighedskontrol i Acrobat Pro. Afsluttende er det vigtigt at kunne dokumentere over for kunden, hvilke parametre der er opfyldt.

Det er ikke rasende svært. Kurset henvender sig til dig, der allerede er bruger af InDesign og nu vil have styr på, hvordan du laver tilgængelighed i InDesign. Hvis der er mange korrekturgange, behøver du således ikke at sætte tilgængelighed op igen og igen. Det er nemlig det, som vil ske, hvis det udelukkende bliver lavet i Acrobat.

Tilgængelighed er et krav for offentlige instanser. Fællesstandarden følger WCAG standarden for tilgængelighed primært for websteder. Det er samme princip, som en PDF-fil skal opfylde. Digitaliseringsstyrelsen kan vejlede i tilgængelighed, men de kommer ikke med en konkret spiseseddel til dig. De henviser til andre aktører, når vi taler om praksis.

Efter kurset vil deltagerne modtage en opsummering, som vil hjælpe dig med at føre dig gennem processen.

 

Der vill blive opkrævet et no-show-fee på 100 kr. i tilfælde af afbud efter fristen den 18. april 2021.

 

Underviseren:

Benny Thaibert er specialist i Adobe-pakken. Selvstændig siden 2003 med fokus på fotografi og billedmanipulation, layout og typografi samt illustration og infografik. Han har eget galleri på Østerbro i København, hvor diverse projekter og økonomiske dødssejlere udstilles. Specialiceret i enekurser i Danmarks mindste kursushus – bitspot.dk.

Kommentarer