Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nye fyringsrunder er et nødråb for det lokale og regionale demokrati

Vores demokrati har ikke råd til flere nyhedsørkener. Derfor må politikerne hurtigt få forhandlet en ny medieaftale på plads og udmøntet den i konkret støtte til lokal og regional journalistik, mener DJ-formand Tine Johansen efter nye udmeldinger om nedskæringer.

Tine Johansen

Jacob Nielsen

I den forgangne ud var der igen dårlige nyheder fra to vigtige lokalmedier. Sjællandske Medier skal ud i en ny fyringsrunde, mens Lolland-Falsters Folketidende har meldt om et stort millionunderskud. De to nye nedslående udmeldinger lægger sig i slipstrømmen på en lang række andre nedskæringsnyheder, der i efteråret særligt kom fra lokale og regionale dagblade.  

"Det siger sig selv, at når de lokale og regionale dagblade skærer mere og mere ned – også på antallet af redaktionelle medarbejdere – får det konsekvenser for den frie og kritiske dækning af lokalområderne i Danmark. Og dermed er en af grundpillerne i det danske demokrati, nemlig den frie presse, under hårdt pres. Det er en udvikling, der skal stoppes og vendes. Og der er brug for politisk hjælp," siger Tine Johansen, der er formand for Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation.  

I maj sidste år landede en god, men desværre smal medieaftale. Men den nåede ikke at blive gjort til lov, før der blev udskrevet valg, og alt gik i stå. Nu har vi så fået en flertalsregering, som har genåbnet medieaftalen, og DJ kæmper naturligvis for at påvirke den endelige aftale.  

En ny medieaftale skal hurtigt udmøntes til konkret lovgivning, så de lokale og regionale medier ved, hvad de kan forvente at modtage i støtte.  

"Og det er helt afgørende at have fokus på at udvikle de lokale og regionale nyhedstilbud, så de passer til en digital tid og til nye generationer. Det skal politikerne have fokus på," siger Tine Johansen 

Kommentarer