Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Ny aftale om gruppelivsordning lægger vægt på solidariteten

En ny 5-årig aftale med PFA uden præmieforhøjelse om gruppeforsikringsdækning af medlemmerne træder i kraft 1. december 2017.

Gennem mange år har DJ’s medlemmer på overenskomst været med i Mediernes Pension, og alle andre DJ-medlemmer (fx freelancere og selvstændige) kan også blive medlem af den fordelagtige aftale. Ordningen er ofte blevet omtalt som en af de allerbedste på ydelse i f.t. pris, og nu bliver den faktisk endnu bedre.

Mediernes Pension (selskab med DJ og arbejdsgiverne) har for nylig aftalt en forlængelse af den gældende aftale med PFA Pension, og dette træder i kraft 1. december 2017. Den månedlige præmie forbliver den samme som i de seneste 5 år. Aftalen fortsætter samtidig på de grundlæggende samme vilkår. Men for de medlemmer, der får brug for udbetaling på grund af tab af erhvervsevne, indeholder fornyelsen en afgørende, solidarisk forbedring.

I forbindelse med fornyelsen af aftalen bliver tab af erhvervsevneforsikringen nemlig udvidet, så medlemmerne får mulighed for at få en forhøjet udbetaling, hvis de er under jobafklaring eller modtager ressourceforløbsydelse via kommunen. Dermed giver den ny ordning en bedre dækning for de medlemmer, der står i en vanskelig situation.

Den forhøjede udbetaling vil udgøre 177.696 kr. om året (dog max. 80 procent af hidtidig løn), uanset hvilken dækning der i forvejen var valgt. Udbetalingen kan maksimalt udgøre 45 procent af lønnen, hvis forsikringen for nedsat erhvervsevne er uden skattefradrag og med skattefri udbetaling.

”Det vil ikke være mange af medlemmerne af Mediernes Pension, der oplever denne forbedring. Men for de få på udbetaling vil det være en afgørende forbedring, og jeg er meget tilfreds med, at vi har fået denne detalje med i den ny aftale, der træder i kraft 1. december,” siger DJ-formand Lars Werge, der også er formand for Mediernes Pension.

De medlemmer, som allerede har nedsat erhvervsevne, fortsætter med deres nuværende forsikringsdækning ved nedsat erhvervsevne uden forhøjet udbetaling under ressourceforløb. Forbedringen gælder kun fremadrettet.

Som noget nyt har sygemeldte medlemmer omfattet af gruppeforsikringen med tab af erhvervsevnedækning, adgang til PFA EarlyCareTM, hvor de har mulighed for at få hjælp og sparring med PFA’s social- og sundhedsfaglige specialister, hvis de får en sygemelding på 14 dage eller mere. De kan få hjælp til at afdække deres helbredsmæssige situation og rådgivning om, hvilke indsatser som kan hjælpe dem med at komme hurtigere tilbage.

Vil du vide mere?

Den forbedrede gruppeforsikringsordning træder i kraft den 1. december 2017. Læs Q&A om Mediernes Pension, samt Mit PFA, og som sædvanligt på Mediernes Pension's hjemmeside i ny udgave.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.