Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nu afsløres de nominerede til Cavlingprisen 2019

I alt fire journalistiske projekter er blevet nomineret til Cavlingprisen 2019.

Cavlingnominerede 2019

Jonas Pryner Andersen Fire journalistiske projekter er nomineret til Cavlingprisen 2021

Sidste år var tre journalistiske projekter nomineret til Cavlingprisen 2018. Fra fredag middag (cirka) løfter Cavlingkomiteen løbende sløret for, hvem der er i spil til Cavlingprisen 2019. Prisen uddeles på Nationalmuseet fredag den 3. januar kl. 15.00. Uddelingen er åben for alle.

Nomineret til Cavlingprisen 2019 er:


Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl, Morgenavisen Jyllands-Posten, for deres afsløringer af, hvordan sygehuse i strid med de nationale retningslinjer gav kvinder mangelfulde undersøgelser for brystkræft.

Louise Drivsholm, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen, Information, for solidt og troværdigt at have vist, hvordan erhvervsinteresser fik afgørende indflydelse på en forskningsrapport om klimabelastningen fra oksekød.

Line Vaaben, Information, for sin gribende og empatiske gennemgang af, hvad der gemmer sig bag alarmerende drabsstatistikker i serien ”1.417 drab i Danmark”.

Sune Engel Rasmussen, Gyldendal Forlag, for et unikt indblik i et krigshærget Afghanistan og gribende beretninger om menneskeskæbner i bogen ”Nyt Blod”.

Kommentarer

Alexander Nielsen

lør, 12/14/2019 - 01:18

Kæmpe inspiration,,, Sune er i sandhed en forfatter jeg elsker.. ??????