Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nordisk Journalistforbund slår alarm over afhøring af journalister i sager om efterretningslæk

Nordisk Journalistforbund (NJF) er dybt bekymret for udviklingen i flere af de nordiske lande, hvor efterretningstjenester og politiet har blandet sig direkte i journalister og mediers arbejde i forhold til sager om læk af fortrolige oplysninger.

Derfor har de fem medlemmer af NJF's præsidie underskrevet en fælles erklæring som protest mod indblandingen fra myndighederne. Læs hele protestskrivelsen 

DJ's formand, Tine Johansen, er også formand for NJF. Hun forklarer protestskrivelsen sådan her:

"I flere af de nordiske lande ser vi i øjeblikket, at forholdet mellem de hemmelige tjenester og journalister spidser til, og at der lægges pres på såvel mediehuse som enkelte journalister. I Nordisk Journalist Forbund er vi naturligvis enige om, at også politiet og efterretningstjenesterne skal respektere kildebeskyttelsen, og derfor var der fuldstændig enighed om at sende et fælles advarselssignal om udviklingen," siger hun.

The Nordic Journalists Federation (NJF) er en samarbejdsorganisation mellem journalistforbundene i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Præsidiet i NJF består af formændene for de respektive forbund. Det er pt.:

Tine Johansen, formand for DJ og for tiden også formand for NJF
Dag Idar Tryggestad, formand for Norges journalistforbund
Ulrika Hyllert, formand for Sveriges journalistforbund
Hanne Aho, formand for Finlands journalistforbund
Sigríður Dögg Auðunsdóttir, formand for Finlands journalistforbund

Kommentarer