Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nedskæringer på Sjællandske Medier afslutter en voldsom uge for avis-Danmark

Kun godt et halvt år efter at have gennemført en stor spare- og fyringsrunde har Sjællandske Medier meldt ud, at koncernen vil nedlægge over 25 redaktionelle stillinger. Sammen med Jyllands-Postens bebudede nedskæringer tidligere på ugen, kan denne uges sparemeldinger i værste fald ende med et farvel til tæt på 50 job.

Mange af de traditionelle medier er pressede på økonomien. I både tv-branchen og avisbranchen melder mediehusene om nedskæringer, og det resulterer desværre i opsigelser og nedlæggelser af redaktionelle stillinger. Dermed mister mange DJ-medlemmer deres job - og borgerne og samfundet mister også noget vigtigt og værdifuldt, fordi der bliver færre til at lave den journalistik, der er vigtig for både det store og det lokale demokrati.

Tirsdag den 12. september meddelte Jyllands-Posten, at den vil nedlægge 37 stillinger – heraf op mod 25 redaktionelle – og derudover bliver sekretariatet virksomhedsoverdraget til Wunderkind. Og nu er det så Sjællandske Medier, der vil opsige 23-24 redaktionelle medarbejdere samt nedlægge tre ledige stillinger. Det kommer oveni sidste efterårs nedskæringer med 11 stillinger og forårets nedlæggelse af op mod 18 stillinger.

Både på Jyllands-Posten og Sjællandske Medier går tillidsfolkene nu i gang med en krævende forhandling med ledelserne om at minimere antallet af opsigelser og om at sikre så gode fratrædelsesaftaler som muligt. Men faktum er, at mange DJ-medlemmer ender med at miste deres gode job.

”Det har været en voldsom uge for avisbranchen, og for medarbejderne og tillidsfolkene på de berørte medier er det naturligvis utroligt hårdt,” siger DJ’s næstformand, Allan Boye Thulstrup.

”At der kommer store fyringsrunder så hurtigt efter hinanden, rammer medarbejderne og tillidsfolkene hårdt. De har lige været igennem lange, tunge forhandlinger og har skulle sige farvel til gode og ofte mangeårige kolleger. Nu begynder det så forfra. Det er meget voldsomt,” siger han.

Allan Boye Thulstrup forsikrer samtidig om, at DJ’s forhandlingskonsulenter og andre DJ-ansatte vil bistå tillidsfolkene i forhandlingerne samt bagefter at støtte op om de medlemmer, der mister deres job. Karriereafdelingen i DJ har desværre lidt for meget erfaring med den opgave.

Læs også:

Jeppe Lodberg var en af de fyrede medarbejdere på Sjællandske i foråret: "Jeg føler, at jeg har fået stjålet halvdelen af min identitet"

Kommentarer