Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nanna fik fast job i EU via praktik-program. Du kan søge til foråret

Drømmer du om at arbejde med presse, medier og kommunikation i Bruxelles, kan du snart igen søge om en praktikplads i EU via Blue Book-programmet. Nanna Snebjørn fik en plads i vinter – og har nu konverteret den til en fast stilling i EU Kommissionen.

Nanna Snebjørn

Privat

Nanna Snebjørn

Privat

Ansøgningen til Blue Book åbner igen til januar 2024 og lukker 31. januar for praktikperioden med start i oktober 2024.

Læs mere om Blue Book programmet

Udover EU-kommissionens Blue Book program kan du få en praktikstilling i Europa-Parlamentet som det, der hedder Schuman-trainee. Hvert semester udbydes ca. 800 Schumann-stillinger, hvoraf 20-25 kan gå til danske ansøgere. Stillingerne er blevet slået op her

Der kan være gode muligheder for job i EU inden for flere af DJ’s fagområder. Og EU’s Blue Book-program kan være din genvej til Bruxelles. Det kræver dog en grundig og gennemarbejdet ansøgning – og selvfølgelig at du er klar til at flytte til EU’s hovedstad.

Journalist Nanna Snebjørn flyttede i starten af 2023 sin familie med mand og to små børn fra København til Bruxelles, for hun havde netop da fået besked om, at hendes ansøgning til en praktikplads via Blue Book-programmet var gået igennem. Hun begyndte derfor 1. marts som praktikant i talsperson-tjenesten, som er en presseenhed i Kommissionen.

”Jeg hørte første gang om Blue Book på min kandidat i Afrika-studier, og jeg tænkte straks, at det kunne være en rigtig god mulighed for at lære EU at kende indefra og få indblik i nogle vigtige politikområder. Så jeg søgte første gang i foråret 2022, da jeg var færdig med studierne. Men jeg kom ikke igennem første gang og blev noget overrasket over, hvor lang tid det tog at lave ansøgningen,” fortæller Nanna Snebjørn fra Bruxelles.

Hun besluttede sig for at søge igen, og selvom hun i mellemtiden fik et barselsvikariat som pressekonsulent i HK, besluttede hun sig for at give den fuld gas med sin ansøgning.

”Jeg lavede en masse research, fandt videoer på nettet om, hvordan man ansøger til netop Blue Book og brugte generelt rigtig meget tid på ansøgningen,” siger Nanna Snebjørn.

Pludselig gik det stærkt

Og det gav pote. I december fik hun besked om, at hun var kommet videre og havde fået en praktikstilling i Kommissionen. Og så skulle det pludselig gå stærkt.

”Jeg skulle sige mit vikariat op – de var heldigvis meget søde og forstående, – og jeg skulle vende hele situationen med min mand. Men han kunne heldigvis tage sit job med til Bruxelles, så vi flyttede hele familien derned inkl. Vores to piger på 3 og 6 år. Og det var jo nok lidt et sats, da vi ikke vidste, om jeg ville få en forlængelse efter de fem måneder,” siger hun.

Så 1. marts begyndte hun arbejdet i pressetjenesten i kommissionen, og det har hun på ingen måde fortrudt.

”Som praktikant i Blue Book programmet arbejder jeg på lige fod med de faste, så jeg fik hurtigt ansvar og spændende opgaver. Jeg sidder i talspersonsteamet inden for økonomi, finans og beskæftigelse , hvor jeg arbejder med presse og kommunikation. Det er virkelig spændende og passer godt til min profil, og samtidig er min familie faldet godt til, så det er virkelig fedt,” fortæller Nanna Snebjørn.

Og heldigvis får hun lov at fortsætte ud over de fem måneder. For kort inden, praktikken sluttede, blev hun opfordret til at søge en ledig stilling i teamet, og nu er hun derfor blevet kontraktansat. Og hun opfordrer alle, der kunne have lyst til at arbejde i EU til at søge Blue Book-programmet:

”Sæt tid af – lad være med at lave det dagen inden. Gør dig umage og lav research. Jeg fandt relevante webinarer og rakte ud til mennesker, jeg tænkte kunne hjælpe mig. Følg relevante personer på LinkedIn. Få nogen til at læse ansøgningen igennem,” lyder hendes råd blandt andet. Og så skal man selvfølgelig også være klar til den omvæltning det vil være, hvis man kommer igennem nåleøjet.

”Man skal selvfølgelig være klar til at tage springet og flytte til Bruxelles. Vi er meget glade for det, for det er en fed by, og der er meget socialt via Blue Book-programmet,” siger hun.

Kommentarer