Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nanna Dam og Oliver Perry modtager Jørgen Arboe-Rasmussens mindelegat

De to mediestuderende blev indstillet af deres praktikantvejledere for at have vist særlige evner og interesse for faget.

De to journaliststuderende, Nanna Dam og Oliver Perry, fik en overraskelse og en glad besked, da DJ’s formand Tine Johansen onsdag ringede til dem og fortalte, at de hver vil få Jørgen Arboe-Rasmussens mindelegat på 8.000 kr.

Legatet gives ifølge en 75 år gammel fundats til en journaliststuderende fra provinsen, som har vist særlige evner og interesse for sit fag.

Opgaven med at finde legatmodtagerne har Rane von Benzon og Mie Hovmark stået for. De er begge tidligere studenterpolitikere og nuværende hovedbestyrelsesmedlemmer. I efteråret kontaktede de en lang række praktikantvejledere, som har indstillet egnede kandidater.

Nanna Dam blev indstillet af TV 2 Østjylland blandt andet for nogle produktioner om anoreksi samt for en imponerende indsats under kommunalvalgkampen.

Oliver Perry blev indstillet af DR Fyn blandt andet for en historie om talblindhed og for sine store evner som interviewer.

Legaterne vil blive uddelt den 5. februar 2022.

Legatet er til ære for Jørgen Arboe-Rasmussen. Han var journalistelev og modstandsmand under den tyske besættelse. Den 5. februar 1945 blev han angivet og skudt i København, kun 19 år gammel. Hans forældre indstiftede mindelegatet, der blev uddelt første gang den 5. februar 1947. Nøjagtigt 75 år senere uddeles legatet for sidste gang. Der er ikke flere midler på kontoen, og DJ har derfor fået Civilstyrelsens godkendelse til at opløse legatet.

Kommentarer