Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Mogens Blicher Bjerregård genvalgt som præsident for EFJ

Tidligere formand i DJ, Mogens Blicher Bjerregård, er blevet valgt til sin 3. og sidste periode som præsident for Det Europæiske Journalistforbund (EFJ).

Mogens Blicher Bjerregård

Nana Reimers

Mogens Blicher Bjerregård blev på EFJ's generalforsamling i Tallinn, Estland, valgt med 92 stemmer foran sin italienske modkandidat Anna del Freo, som fik 59 stemmer. En valgsejr, som hovedpersonen er rigtig glad for:

"Jeg oplever dette genvalg som en klar tillidserklæring til det arbejde, som jeg i samarbejde med resten af bestyrelsen har lavet de seneste år. Og det er en tillidserklæring, som jeg er meget glad for at få. Jeg synes på mange måder, det har været  rigtig godt med en rigtig valgkamp i år i modsætning til sidste gang– fordi de delegerede så kunne se os på talerstolen fortælle, hvad vi vil og dermed få lejlighed til at se de forskelle, der er," siger han.

De næste tre år bliver Mogens Blicher Bjerregårds sidste som præsident, da EFJ's lover kun tillader i alt tre valgperioder á tre år. Det bliver tre år med fokus på flere forskellige ting, fortæller han:

"Hele området med freelancere og selvstændige bliver en vigtig del, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for. Og så er der Safety-arbejdet med kampen for og støtten til pressefrihed, som får stor betydning, som fylder meget, og som desværre ikke kommer til fylde mindre i den nærmeste fremtid. Desuden vil vi bruge kræfter på at opbygge organiseringen i vores medlemslande - helt konkret har vi gang i et spændende projekt her i Baltikum om at udvikle og styrke de baltiske journalistforbund," fortæller Mogens Blicher Bjerregård fra Tallinn.

Styr på økonomien

DJ-formand Lars Werge er glad for genvalget, som den danske delegation sammen med de andre nordiske delegationer kæmpede hårdt for.

"I modsætning til sidste gang, der var præsidentvalg i EFJ, i 2016 i Sarajevo, var der denne gang en modkandidat til Mogens, og derfor har vi været travlt optaget af at føre valgkamp for ham ude på gulvet, tale med de andre delegerede og i det hele taget forsøge at overbevise tvivlere om, at Mogens er værd at stemme på. Og både Tine Johansen og jeg er meget glade for, at det lykkedes," siger Lars Werge og peger på flere ting, Mogens Blicher Bjerregård har ændret i sine indtil videre seks år som præsident:

"Gennem de seneste 5-6 år er EFJ's økonomi og drift kommet i smult vande; da Mogens kom til, var der stort set ingen egenkapital, og aktiviteten var absolut også til at overse. I 2018 var der til gengæld et overskud på driften på cirka 400.000 kroner (ud af en omsætning på lidt mere end 3 millioner), og der er penge i kassen fra en årrække med positivt afkast," siger han.

"Ligeledes er der langt flere aktiviteter i konføderationen. Med Mogens ved roret har der været etableret en række forskellige projekter, hvor EFJ har fået støtte fra organisationer og fonde – det har været med fokus på blandt andet solidaritetsarbejde, kapacitetsopbygning, erfarings-deling og hjælp til organisering. Her har vi i DJ deltaget ganske ivrigt, også med oplægsholdere og inspiration," forklarer Las Werge.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.