Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Misbrug af dit ansigt på digitale platforme bør anmeldes til politiet

Flere medier har de seneste dage bragt artikler og indslag om kendte danskere, der får deres ansigt misbrugt på særligt facebook og Instagram. DJ følger sagerne tæt og vil ikke afvise at indgive politianmeldelser på vegne af medlemmer, der har fået misbrugt deres ”professionelle” ansigt på digitale platforme.

Deep Fakes

Mikkel Inumineq

Hvis du bruger dit ansigt eller din stemme som en del af dit arbejde fx som studievært, influent, radiovært eller speaker, kan DJ via sit medlemskab i RettighedsAlliancen sørge for at fjerne de ulovlige kopier af dit ansigt eller din stemme. Og samtidig følger DJ den politianmeldelse, som TV 2 og DR sammen har indgivet på vegne af deres berørte studieværter tæt, fortæller næstformand Allan Boye Thulstrup.

Kim Bildsø og Divya Das fik deres ansigter misbrugt på Facebook

”Det er selvfølgelig dybt bekymrende, at vores medlemmer får misbrugt deres ansigt til fupannoncer – og at de i nogle tilfælde endda bliver fremstillet som voldsudøvere. Det er stærkt krænkende for den enkelte og også et stort problem for de mennesker, der hopper på svindelannoncerne og bliver snydt for deres penge. Der påhviler techgiganterne et klart ansvar for at opdage og fjerne de falske annoncer. Men vi ved også, at techgiganterne forsøger at smyge sig uden om, hvis de kan, og derfor kan en politianmeldelse være den eneste måde at få dem til at reagere,” siger han.

Allan Boye Thulstrup opfordrer medlemmer, der ikke har en arbejdsgiver som TV 2 eller DR til at påtage sig sagen for dem, fx freelancere eller selvstændige, at kontakte DJ, hvis de har fået misbrugt deres ansigt på platformene. På den måde kan DJ få et overblik over misbruget og evt. lave en kollektiv politianmeldelse.

Kommentarer