Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Miriam startede studie under corona: “Det var en vild måde at lære hinanden at kende på”

Studiestart: For mange studerende har studiestarten her efter sommerferien været tæt på første gang, de fysisk møder ind på studiet. Mirian Kuhlmann læser kommunikation på DMJX, og hun glæder sig til det fysiske fremmøde.

Miriam Kuhlmann

Sofia Nielsen

Mit kamera virker ikke. Min forbindelse er dårlig. Din mikrofon er mutet. Undskyld kan du gentage, hvad du sagde?

De typiske fraser kender vi alle efter halvandet år med hjemmearbejde og online undervisning, men for Miriam Kuhlmann blev det hendes hverdag fra første skoledag, da hun startede på DMJX i Emdrup i februar 2021.

Før studiet boede Miriam tre vintre i Østrig, hvor hun arbejdede som skiinstruktør. Nu hjælper hun andre med at komme ud i verden og få oplevelser for livet gennem sit arbejde hos Snowminds, hvor hun arbejder med Customer Experience.

Det tager én tusindedel af et sekund

Når Miriam Kuhlmann tænker tilbage på sin start på studiet, så er det ikke de første måneder, der har givet det største indtryk. Det var derimod den første fysiske skoledag på studiet, hvor de skulle fremlægge deres taler i retorik.

”Det var en vild måde at lære hinanden at kende på, fordi man stod der og virkelig gav noget af sig selv. Den sidste, der holdte tale afsluttede med at sige, at det tager én tusindedel af et sekund før man har dømt et andet menneske, så lad os vente med at dømme hinanden, nu hvor vi kun har kendt hinanden én dag. Det var ret vildt - og er noget som vi stadig taler om efter,” fortæller hun.

Miram har et indtryk af, at mange syntes, at det var en fed måde at starte på selvom det ikke var meningen, at det skulle ske sådan.

Bagvendt studiestart

”Det var lidt mærkeligt at starte på studiet i februar. Jeg havde været på stand-by liste fra året før, så jeg har ventet 1,5 år på at starte studie, så der var en masse forventninger til studiet og en forhåbning om at restriktionerne ville blive løsnet lidt i februar, men det skete desværre ikke. Så det var super ærgerligt, at vi var nødt til at starte sådan,” fortæller Miriam Kuhlmann.

De første to måneder af studiet havde Miriam og hendes hold undervisning hjemmefra. Derefter måtte de møde ind på DMJX én dag om ugen, da skolen forsøgte at prioritere de nye studerende. Inden sommerferien nåede de at have omkring tre uger, hvor de måtte være der hver dag.

Glæder sig til en normal hverdag

Efter sommerferien skal Miriam starte på sit andet semester på kommunikation, men det bliver også første gang, at hun rigtigt starter på skolen - og der er ingen tvivl om, hvad hun glæder sig mest til ved at starte rigtigt op ude på DMJX.

Miriam glæder sig særligt til at få skabt en hverdag, hvor at undervisningen er fysisk og man har mulighed for at danne en masse sociale relationer. Hun glæder sig også til at opleve undervisernes entusiasme for faget i virkeligheden.

”Jeg glæder mig bare helt vildt meget til at komme i gang igen - og til at få et almindeligt semester efter det her unormale,” fortæller Miriam Kuhlmann.

Miriam forklarer, at hun ikke har særlig mange bekymringer for studiestarten og corona. Hun tænker, at det nok skal gå godt socialt, da klassen har fået et godt sammenhold inden sommerferien - og corona er ikke en bekymring nu, hvor folk er vaccineret.

Kommentarer