Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Min uge: Grafiker Line Flindt

Hvordan ser en typisk uge ud for en selvstændig grafiker? Følg med Line på kaffeaftaler og kontorarbejde.

Grafiker Line Flindt

Jonas Pryner Andersen

Line Flindt

44 år. Uddannet tegner/grafiker hos Freddy Pedersen Grafisk Design som mesterlære. Har været selvstændig i 14 år.

Mandag

Mødte ind på mit kontor på Østerbro ca. 9.30 efter at have morgentrænet. Hver anden uge har jeg børnene, og når jeg ikke har, er der lidt mere fleksibilitet i mine morgener. Jeg har som den eneste ”lonely rider” en kontorplads i et kontorfællesskab med 2 firmaer. Det kaster nogle opgaver af sig, og lige for tiden arbejder jeg blandt andet på en folder og nogle webinvitationer, for det ene firma, Molecule. Vi er nået til korrekturrunden, så det brugte jeg en del af dagen på.

Jeg har også nogle faste opgaver for Jyllands-Posten, som jeg laver et villamagasin for. Mandag fik jeg dummyen med antallet af annoncer, som jeg så kunne sidde og placere og diskutere med redaktøren for at få puslespillet til at gå op.

Kl. 15 havde jeg et kaffemøde med en veninde/forretningsforbindelse. Jeg har lavet nogle opgaver for hende før, så vores møder er 50% business og 50% pleasure. Sådan er det tit, når man er selvstændig. Jeg drikker absurd meget kaffe med folk!

Om aftenen tog jeg til Kreds Kino i Kreds 1 i Empire med the John Daily Mystery.

Tirsdag

Min kæreste havde fri, så vi kunne spise morgenmad sammen. Og så skulle jeg lige hente en ny strømforsyning til min Mac, den slags skal man også selv tage sig af, når man er selvstændig.
Kl 12. mødtes jeg med en potentiel kunde, som evt. har en opgave med at designe emballage til nogle lamper. Jeg kendte ham ikke, men han havde lagt opgaven ud i den facebookgruppe, der hedder Freelancere- og arbejdsgivere, og jeg var tilfældigvis den første, der havde svaret for en gangs skyld, fordi jeg måske så det sent om aftenen.

Efter frokost havde jeg et møde med en grafikerkollega. Vi mødes en gang imellem og sparrer med hinanden, diskuterer forskellige tilbud, vi skal give. Det er rart at støtte hinanden som kollegaer, når man ellers bare er sig selv.

Kl 17. tog jeg til kursus i DJ – Word for grafikere. Word er sådan et program, som man som grafiker elsker at hade. Man håber, det en dag bliver godt, men det gør det bare ikke. Kunderne vil altid have lavet noget flot, som de så selv kan arbejde videre med bagefter!

Alt i alt en dag, hvor jeg ikke fakturerer en eneste time. Sådan er dagene meget forskellige.

Onsdag

En helt klassisk ”kontordag”, hvor jeg sidder på kontoret på Østerbro fra 8.30-17 og arbejder på mine to faste opgaver. Jeg fik også faktureret og fulgt op på nogle kunder, der ikke havde betalt. Det er den type opgaver, som især min revisor og min bankrådgiver er glade for!

Senere snusede jeg lidt rundt på LinkedIn for at se, hvilke firmaer, jeg potentielt kan lave noget for, og hvilke kontakter, jeg har, der evt. kan skaffe mig arbejde der. Den slags fylder rigtig meget i min hverdag. Jeg elsker at være grafiker og freelancer, og jeg elsker at mødes med potentielle kunder, men det er rigtig hårdt at skulle skaffe kunderne! Kunne jeg selv ændre noget, ville jeg have 3-5 store, faste kunder. Når man kun har måske én fast kunde, er man på mere usikker grund. Det har jeg selv prøvet!

Jeg fik også fulgt op på et afslag, jeg havde fået, men forsøger hele tiden at opretholde kontakten og komme videre.

Torsdag

Holdt møde med en anden grafiker om morgenen.

Om formiddagen havde jeg en kaffeaftale med en potentiel kunde, som ligesom så mange andre kunder er en, jeg har fundet ved også at prøve at skabe en personlig relation. For mig er det meget vigtigt at opdyrke de personlige relationer og derfor også bruge kaffemøderne på at tale om alt muligt andet end arbejde. Og så på et tidspunkt skifter mødet til at blive ”professionelt”. De fleste gange ender sådan et møde ikke med en konkret opgave, men det handler om, at jeg skal være klar, NÅR de så har en opgave – at det er mig, de så tænker på. Det kan nemt ske, at jeg får en opgave nu, som jeg måske gav tilbud på i januar. Jeg holder også hele tiden øje med åbninger. Det kan fx være en kunde, der er blevet brændt af og som har et akut behov for hurtig hjælp.

Om eftermiddagen arbejdede jeg videre på min opgave for Molecule, og så tog jeg ind i Nikolaj Kunsthal og så en udstilling med Eske Kath og Oh Land. Det er vigtigt for mig at følge med i, hvad der sker og se de nyeste visuelle ting. Jeg plejer også at tage på fx Snedkernes efterårsudstilling. Også bare fordi jeg synes det er interessant og giver mig både oplevelser og nye kontakter.

Om aftenen arbejdede jeg på nogle visitkort for en kunde og må desuden sidde og omrokere annoncer til JP-magasinet efter ønske fra kunden – så det er klar til upload fredag.

Visuel identitet for Reve de renard

Line Flindt Visuel identitet for Reve de renard

Fredag

Er på kontoret 8.30 og afslutter opgaven for JP. Der skal uploades til tryk, og det tager ca. en halv dag. Om eftermiddagen tager jeg til en reception i Indre By i en butik, der hedder Reve de renard, som jeg har lavet logo, visitkort, gaveposer og den slags til. Jeg tager med for at anerkende min kunde og for at møde folk. Derudover får jeg taget nogle billeder til min Instagram-profil og får promoveret mig selv lidt.

Jeg er på Instagram 5-6 gange om dagen og følger forskellige grafikere, kunstnere, plakatkunstnere mm. Jeg synes, det er fedt at se, hvad andre laver og blive inspireret. Men jeg har kun én profil og bruger den også privat, så der ind i mellem mine professionelle ting også ligger billeder af mine børn. Lige som jeg selv interesserer mig for andre menneskers privatliv, viser jeg også noget af mig selv.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Lars Mathiesen

tor, 10/19/2017 - 12:21

Dejligt at se at du laver noget........ ??
Også at du gør så meget for at vedligeholde gamle - og skaffe nye kunder ?
Kram Lars?