Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Medlem nr. 18.000: Jeg håber DJ kan hjælpe mig i gang som selvstændig

DJ har netop rundet medlem nr. 18.000. Det blev ikke overraskende en studerende, der løb med æren – men dog ikke en helt typisk studerende. Arthur Cammelbeeck er nemlig 46 år og har en lang fortid som projektleder i computerspilbranchen. Men i september startede han som fotojournaliststuderende på DMJX i Aarhus.

df

Arthur Cammelbeeck


Arthur Cammelbeeck var i sine midt-40’ere blevet træt af livet som administrativ leder i computerspilsbranchen. Så han tog chancen – søgte ind igennem et af de snævreste nøglehuller i uddannelsessystemet og startede i september på fotojournalistlinjen på DMJX i Aarhus. Et karriereskifte, der har medført både udfordringer, opblomstring – og i februar et medlemskab i Dansk Journalistforbund. Timet perfekt således, at han er blevet DJ’s medlem nr. 18.000!

”Selvom jeg jo er lidt kendt i mediebranchen, er der meget nyt at lære. Jeg har jo aldrig før arbejdet med de journalistiske basisdyder før, og det er både hårdt og spændende. Især har det været hårdt, at vi på første semester har skullet skrive meget – for det er klart mest foto-delen, jeg føler mig hjemme i. Og her på 2. semester, hvor vi kun fotograferer, føler jeg virkelig, at jeg blomstrer på den fede måde!” fortæller Arthur Cammelbeeck.

Pressekort, netværk og sikring

Årsagen til hans indmeldelse i DJ har flere baggrunde. I første omgang nogle her-og-nu-praktiske.

”Jeg er ca. dobbelt så gammel som de andre studerende, og med min familie i København, kan det være svært at være med rent socialt. Man kan godt have det lidt ensomt i Aarhus nogle gange. Så så jeg, at KaJ afholder en masse interessante arrangementer, og det kunne være en god måde at oparbejde et netværk på. Desuden føler jeg, at pressekortet giver mig en blåstempling som fotojournalist, som jeg godt kan lide,” siger han.

Arthur Cammelbeeck har stort set altid været medlem af en fagforening. Både HK og Lederne – og også et smut forbi Det Faglige hus. Så han er helt med på det tosidede element, som fagforeningerne i dag består af.

”Det er jo lidt dobbeltsidet med fagforeninger forstået på den måde, at de først og fremmest er en nødvendig faglig sikring rent ansættelsesmæssigt – og det har jeg altid været meget glad for – men i dag skal en god fagforening også kunne tilbyde noget rent fagligt. Og det har jeg ikke været helt tilfreds med tidligere. I forhold til det håber jeg, at DJ kan være med til at klæde mig på til et liv som freelancer eller selvstændig, for jeg kan jo fornemme, at jeg kommer ud i en verden der er både omskiftelig og ustabil rent arbejdsmæssigt. Det håber jeg, I er indstillet på at hjælpe mig med som min fagforening,” siger medlem nr. 18.000.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.