Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Mathilde mistede glæden ved journalistik - genfandt den på DJ-kursus

Siden Mathilde Køhl Jørgensen blev færdiguddannet som journalist fra Syddansk Universitet i 2018, har hun haft svært ved at finde ud af, hvilken vej hun skulle gå. Men et kursus ved navn 'Sæt mål og læg en plan for din karriere' afholdt af Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation har hjulpet hende med at finde ro.

DJ's kursus 'sæt mål og læg en plan for din karriere' finder endnu en gang sted i november.

DJ Over to dage bliver DJ's kursus 'Sæt mål og læg en plan for din karriere' afholdt i november. Her får du konkrete værktøjer til at lægge en plan for din fremtid.

I sommeren 2018 fik 26-årige Mathilde Køhl Jørgensen et bevis på, at hun var uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Et bevis på fire års slid og endnu flere års bekræftelse af, at hun havde opnået det, hun havde drømt om i mange år. Men det var, som om beviset gav hende præcis den modsatte effekt af, hvad hun havde regnet med. Pludselig kunne hun ikke se sig selv på nogle journalistiske hylder, og hvad der skulle have været den ultimative glæde og frihedsfølelse, blev pludselig en enorm stor stressfaktor.

“Jeg har gennem det sidste års tid manglet et mål i forhold til, hvilken type journalist jeg gerne vil være. For den glæde, jeg før har haft ved journalistikken, manglede pludselig. Det har været frustrerende ikke at vide, om jeg skulle dreje til højre eller venstre,” forklarer Mathilde Køhl Jørgensen, der valgte at starte på Syddansk Universitets kandidatuddannelse i journalistik, Cand. Public, i februar 2019.

Fundet glæden ved journalistik igen

Mens fortvivlelsen voksede sig større, besluttede hun sig for at tage skeen i den anden hånd. Derfor tilmeldte hun sig DJ's kursus “Sæt mål og læg en plan for din karriere”, der fandt sted af to omgange i løbet af september. Kurset har til formål at afklare dine kompetencer, præferencer og mål. Målet med kurset er, at du ved, hvor du vil hen, og hvordan du opnår det. Det var også den oplevelse, Mathilde Køhl Jørgensen fik.

“Jeg har fundet ind til glæden ved min uddannelse og fag igen. Det kan nogle gange hjælpe at sige de drømme og tanker højt, som man ellers har pakket væk, fordi de virkede for urealistiske. Jeg står efter kurset med en følelse af, at jeg har blod på tanden igen og fået en masse konkrete redskaber og inputs til, hvordan jeg kommer tættere på min drøm,” uddyber hun. 

Lidt struktur gør overraskende meget

Karrierevejleder Susanne Svendsen står bag kurserne. Hun forklarer, at det er sundt for alle at give deres arbejdsliv et reality check. 

"Overraskende meget kan faktisk lade sig gøre, hvis du altså går lidt struktureret til værks: Afdækker dine drømme, din økonomi, din risikovillighed, dine kompetencer og dit netværk. For nu at nævne nogle af de vigtige elementer. Men måske allervigtigst: Hold fokus, få styr på din research - og bed om hjælp. Og ja, kurset kan være et rigtig godt sted at starte. Du får endda samtidig et fremragende netværk foræret," siger Susanne Svendsen.

Mathilde Køhl Jørgensen er også klar med en opfordring til alle, der har gennemgået eller gennemgår det samme som hende.

“Vi kan ikke altid klare det hele selv, så det er bare meget rart at blive bekræftet i, at du selvfølgelig ikke er den eneste, der kan føle, at du er gået i stå, men at gejsten og motivationen kan glippe for de fleste på et tidspunkt. Uanset om du har været uddannet i 20 år, har et job eller er studerende som mig selv. Der en heldigvis en masse hjælp at hente – og DJ-kurset har været det første, store skridt i den rigtige retning for mig.”

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Jakob Nielsen

BLIV MEDLEM AF DJ

For 77 kr.  om måneden kan du være medlem af DJ og få adgang til de mange fordele.

MEDLEMSFORDELE FOR STUDERENDE

 

Maria Tuxen Hedegaard;

SÆT DINE EGNE MÅL

Kunne du også bruge lidt råd og vejledning? Så afholder DJ et nyt kursus i samme stil over to dage i november. Kurset er gratis for alle DJ-medlemmer.