Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Lyt! Og lær at fundraise til medieprojekter

Få den ultimative guide til, hvordan du søger fondsmidler til dit journalistiske, grafiske eller fotografiske projekt. Den erfarne fundraiser Majken Ingvordsen fortæller i podcast-serie på seks afsnit, hvordan du bedst går til opgaven. Fra valg af fonde til selve ansøgningen - du får gode råd og inspiration til det hele.

podcast

Jenz Koudahl

Over 10 milliarder kroner! Så mange penge uddeles der hvert år via danske fonde til en række alsidige formål, som journalister, grafikere, fotografer m.fl. kan få gavn af. Men det kræver arbejdstimer, forretningstænkning, og måske også nye legekammerater, at udtænke det rette koncept til en fond, få det beskrevet og ikke mindst gennemført.

DJ har fået freelancejournalist Charlotte Geckler og fundraiser Maiken Ingvordsen til igennem seks podcasts at guide dig igennem, hvordan du rejser penge til dine medieprojekter.

”Journalister har alle faglige forudsætninger for at skrive nogle topprofessionelle ansøgninger, men fondsansøgning er en disciplin, som skal øves og prioriteres. Til gengæld kan 'timelønnen' kan vise sig at være særdeles godt givet ud”, siger Charlotte Geckler.

1. afsnit: Er fundraising relevant?

Kan freelancejournalister, men også grafikere, fotografer og andre af Dansk Journalistforbunds medlemsskare få glæde af de mere end 10 milliarder kroner, som uddeles via danske fonde hvert år? Og hvilke nærmere forhold kan man søge om penge til? Kurser og efteruddannelse?

2. afsnit: Roadmap til fondsverdenen

Hvad er forskellene på en privat og en statslig fond? Er kommuner særligt interessante at søge hos? Og hvor finder du bedst fondene? Fundraiser Maiken Ingvordsen tegner et landkort over fondsverdenen. 

3. afsnit Alternativ finansiering

Bred dit journalistiske projekt ud og tjen penge via alternative finansieringsmodeller såsom crowdfunding, partnerskaber og mikrobeløb. Maiken Ingvordsen øser ud af sin store viden og erfaring som kreativ iværksætter til gavn for dit medieprojekt.

4. afsnit: Få din idé til at vækste

Hvornår er noget en god idé, og hvordan folder du den bedst muligt ud, så du også kan tjene penge på at realisere et konkret projekt? Maiken Ingvordsen opfodrer dig til at vende mange sten, tænke stort og finde gode sparringspartnere i processen.

5. afsnit: Den gode fondsansøgning

Fundraiser Maiken Ingvordsen gennemgår den gode ansøgning punkt for punkt, så du både har en introvert del og en ekstrovert, der går rent ind hos de bestyrelsesmedlemmer, der i sidste ende afgør, hvem der skal tildeles de eftertragtede fondspenge.


6. afsnit: Tidsplan og budget

For mange mennesker er tidsplanen og budgettet de mest udfordrende punkter, når de skal skrive en fondsansøgning. Maiken Ingvordsen har et par tips og opmuntrende ord, som forhåbentligt kan få dig godt igennem de sidste steps, før du er klar til at sende din ansøgning.

Kreditering:

Tilrettelæggelse, produktion og vært: Journalist Charlotte Geckler

Fundraiser: Maiken Ingvordsen

Musik: komponist Povl Kristian

Udgivet af: Dansk Journalistforbund

Støttet af Ophavsretsfonden i Dansk Journalistforbund.

Kommentarer

Lars Møller

lør, 12/15/2018 - 10:36

Tak for god podcast. Der nævnes en hjemmeside for podcasten, hvor der skulle ligge en opskrift. Hvor kan jeg mon finde den?
mvh, lars