Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

LGBT+-festival modtager Diversitets Prisen 2021

Den nystiftede Diversitets Prisen, som hylder mangfoldighed og inklusion i film- og tv-branchen, blev uddelt for første gang i lørdags. Modtageren blev Mix Copenhagen, filmfestival med fokus på LGBT+.

Mix Copenhagen

Thomas Laursen / et bureau Kate Krosschell, vicedirektør i Mix Copenhagen, modtog Diversitets Prisen 2021

Diversiteten blev hyldet, da Diversitets Prisen for første gang nogensinde blev uddelt lørdag aften ved Ekko Shortlist Awards 2021 i Bremen Teater. Prisen blev uddelt af formand for de Konservative, Søren Pape Poulsen og næstformand i FILM&TVGruppen i DJ, Pari Khadem, der er stifter af prisen. Inden han uddelte prisen til Mix Copenhagen, nåede Søren Pape Poulsen at slå et hårdt slag for mangfodigheden:

”Diversitet er vigtig. Ikke kun i filmbranchen, men overalt i vores samfund. Derfor gør det mig rigtigt glad, at man har taget initiativ til at oprette den her pris, og at Ekko Shortlist Awards har ønsket at agere foregangsbillede ved at sætte fokus på, at filmbranchen skal være mangfoldig og rummelig.”

Juryens Motivering for Mix Copenhagen:

MIX Copenhagen gør en forskel.

Med et stort hold af ildsjæle har MIX skabt rammerne for diversitet.

Siden 1986 har den succesfulde festival år efter år ladet nye stemmer komme til orde. Og med det dugfriske initiativ Industry er der etableret en platform, hvor minoritetsfilmskabere kan mødes, udveksle erfaringer og sammen arbejde for bedre vilkår.

Det er meget vigtigt for en film- og tv-branche, der har en tendens til at reproducere sig selv og bruge de samme Tordenskjolds soldater igen og igen.

MIX står for nysgerrighed og tolerance. Festivalen danner grobund for nuancerede fortællinger, som vi kan spejle os i – uanset køn, seksualitet, alder, etnicitet og social klasse.

MIX Copenhagen slår et kæmpe slag for diversitet og er derfor den helt rigtige vinder af den første uddeling af Diversitet Prisen. Tillykke!

Søren Pape

Thomas Laursen/et bureau Søren Pape holder tale ved uddelingen.

Kommentarer