Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Lars Werge: ”Der er intet belæg for ikke at vælge en kommunikationsuddannelse”

Formanden i DJ opponerer imod erhvervsminister Rasmus Jarlovs kommentar til unge gymnasieelever om, at der ikke er brug for flere kommunikatører, som ”kan give gode råd”. ”Se bort fra dette gode råd fra erhvervsministeren”, skriver Lars Werge i debatindlæg.

Lars Werge

Flemming Leitorp

"I skal lade være med at læse kommunikation. Der er brug for folk, der kan noget konkret, meget gerne med deres hænder. Der er ikke brug for flere, der giver gode råd," udtalte erhvervsminister Rasmus Jarlov for nylig til lokalavisen Villabyerne, da han besøgte en vidensfestival for unge på ungdomsuddannelser.

Udsagnet kunne ikke være mere forkert, ifølge formand i DJ Lars Werge.

”Kommunikation rummer helt konkrete fagligheder, og det er en miskreditering af faget at omtale kommunikation udelukkende som ’gode råd’”, skriver formanden for DJ blandt andet i et debatindlæg i Villabyerne som retursvar til erhvervsministerens omtale af faget.

Lars Werge anfægter yderligere, Rasmus Jarlovs opfordring til de unge om ikke at vælge en kommunikationsuddannelse.

”Der er intet belæg for ikke at vælge en kommunikationsuddannelse. Det er en faglighed, som hver dag sætter sig synlige, konkrete spor i vores samfund, og som har stor værdi for både virksomheder og borgere”, skriver Lars Werge.

DJ har omkring 2300 medlemmer, der arbejder indenfor kommunikation, og ledigheden blandt medlemmer, der arbejder med kommunikation, adskiller sig ikke negativt fra ledigheden blandt andre faggrupper i DJ.

Læs hele indlægget fra Lars Werge i lokalavisen Villabyerne

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Lars Elmsted

fre, 09/21/2018 - 10:16

Sådan en klaphat. Han ved helt tydeligt ikke, hvad han snakker om.
Hvis journalistik er håndværk, er kommunikation håndværk x 10. Flermedialitet kom til kommunikationsfaget langt før det ramte journalistikken - og det bliver ved med at ekspandere.
På Christiansborg hedder dem, der giver "gode råd", politiske rådgivere. Og deres job berører kun marginalt kommunikationsfaget. Fællesmængden er faktisk meget større med journalistikken, for det er det fag, de er betalt for at indynde sig hos.